Afbeelding
Photo by Riccardo Annandale on Unsplash

Werken aan een goede duurzaamheid

Partnercontent

De duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk onderdeel geworden. Hierbij worden de kosten voor bijvoorbeeld gas, water en licht verhoogd en zul je dit ook op andere gebieden merken. Niet geheel onlogisch dat veel mensen willen werken aan een goede duurzaamheid. Dit kun je zelf goed doen door verschillende aanpassingen in je woning. Alleen waar moet je dan aan denken? Hieronder lees je aspecten die je kunnen helpen om je woning te verduurzamen!

Welke verlichting gebruik je in je woning?

Een van de belangrijkste aspecten die je kunt aanpassen in je woning voor een betere duurzaamheid, is de verlichting. In veel woningen wordt hier nog niet goed over nagedacht. Toch kunnen de lampen je woning al voor een groot deel duurzamer maken. Denk bij de juiste duurzame verlichting aan LED verlichting. Door middel van deze verlichting verbruik je namelijk een stuk minder energie dan andere soorten verlichting. Onderzoek dus de verschillende lampen in je woning en pas deze aan wanneer het nog niet de juiste verlichting heeft. 

Heeft jouw woning al zonnepanelen?

Het kan je niet ontgaan zijn dat veel woningen gebruik maken van zonnepanelen. Door middel van zonnepanelen, kun je gebruik maken van natuurlijke energie. Dit komt doordat de zonnepanelen het zonlicht van buiten opvangen. Dit licht wordt dan omgezet in energie, waardoor je bijvoorbeeld je woning kunt stofzuigen, zonder hier slecht bezig te zijn voor de duurzaamheid.

Wel is het belangrijk om stil te staan bij de kosten die verbonden zitten aan zonnepanelen. De aanschaf van zonnepanelen is wel een grote investering. Hierbij haal je deze kosten uiteindelijk wel goed terug, maar de zonnepanelen moeten er dan wel eerst komen. Je kunt geld lenen om de zonnepanelen aan te kunnen schaffen. Door middel van het lenen van het geld, kun je zonder problemen genieten van de zonnepanelen. En doordat je uiteindelijk geld overhoudt via de zonnepanelen, kun je dit mooi gebruiken voor het aflossen van je lening. Zeker handig om over na te denken wanneer je je woning duurzamer wilt maken. 

Hoe zit het met de isolering?

Een woning heeft een bepaalde isolatie. Tegenwoordig worden de nieuwbouwwoningen op de juiste manier gebouwd. Hierbij wordt er bijvoorbeeld nagedacht over de duurzaamheid van de woningen en zullen ze de woningen op de juiste manier isoleren. De oudere woningen hebben dit in de meeste gevallen nog niet. Zo heb je in plaats van dubbelglas, enkel glas en zal de vloer misschien ook wel niet op de juiste manier geïsoleerd zijn. 

Handig is het om hier werk van te maken. Je kunt je woning al snel duurzamer maken door de juiste isolatie. Denk dus na over het vervangen van je enkel glas en wellicht het nemen van een goede isolatie vloer. Niet alleen de vloer en ramen zijn een aspect voor een goede isolatie, want ook de muren en het plafond doen dit. Dit zijn alleen wat lastigere aspecten om op een makkelijke manier aan te kunnen passen. Denk goed na over de mogelijkheden en maak je woning duurzamer op de juiste manier. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal bijstandsontvangers daalt ook op Noordwest Veluwe: laagste niveau in negen jaar 2 uur geleden
Afbeelding
Nikki Braafhart neemt deel aan Miss Teen of Gelderland 2023: ‘Volledig uit mijn comfortzone’ 14 uur geleden
Afbeelding
Herdenking van het overleden kind op Begraafplaats Elzenhof in Harderwijk 15 uur geleden
Afbeelding
Wim en Tina Zwaart verkopen restaurant Ratatouille in Harderwijk: ‘Na 40 jaar is het tijd voor andere dingen’ 16 uur geleden
Afbeelding
Bottermuseum Harderwijk krijgt gratis verf van AkzoNobel: verven van een botter kost zo 4.500 euro 19 uur geleden
Afbeelding
Stadsmuseum Harderwijk wordt derde in strijd om VriendenLoterij Museumprijs 2022 20 uur geleden
Afbeelding
Harderwijkse verenigingen halen samen ruim 45.000 euro op voor Grote Clubactie 20 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie