Afbeelding
Shutterstock

Werken met paarden: wat kan ik allemaal doen?

Partnercontent

Het is de droom van elke paardenliefhebber: werken met paarden. Maar uit welke banen kun je kiezen? En welke paarden opleiding moet je volgen om aan het werk te kunnen? In dit artikel leggen we je alles uit over werken met paarden.

Wat voor persoonlijkheid heb je nodig om met paarden te werken?

Er zijn veel verschillende banen waarmee je met paarden kunt werken. Je kunt lesgeven, wedstrijden organiseren, fokken, of gewoon paardrijden. Maar om succesvol te zijn in deze banen, moet je wel de juiste persoonlijkheid hebben.

Paarden zijn dol op mensen met een sterke persoonlijkheid. Mensen die graag de leiding nemen en weten wat ze willen, hebben het meeste succes met paarden.

Wat zijn de voordelen van werken met paarden?

Een groot voordeel is natuurlijk dat je veel in contact komt met paarden. Je kunt op ze rijden, ze verzorgen of over ze vertellen. Je kunt werken in de paardensport, paardenhouderij, landbouw, logistiek, recreatie en toerisme.

Verder zijn paarden erg geliefd in de recreatie- en toerismebranche. Je kunt met ze op pad gaan door de natuur, of ze inzetten om je bedrijf in de recreatiebranche te promoten.

Hoe begin je met werken met paarden?

De meest voordehand liggende baan is werken bij een manege, Maar er zijn ook nog veel andere mogelijkheden.

Werken in een stal

Als je geïnteresseerd bent in het werken met paarden, is de beste manier om te beginnen het vinden van een gerenommeerde stal en te vragen naar een baan. De meeste stallen zijn meer dan blij om nieuw personeel aan te nemen, en het is een geweldige manier om de kneepjes van het vak te leren. Enkele van de meest voorkomende baantjes op een stal zijn het verzorgen, opzadelen en uitlaten van de paarden.

Paarden instructeur

Maar er zijn ook andere mogelijkheden, zoals het werken als een paard trainer of instructeur. Bij Aeres Training Centre Barneveld kun je een opleiding volgen tot aspirant manege instructeur. Tijdens deze opleiding leer je van alles over rijtechniek en over de paarden zelf. Je moet wel aan de toelatingseisen voldoen: je moet minimaal 60 centimeter parcours kunnen springen en je moet lid zijn (of worden) van de KNHS.

Professionele jockey

Als je echt getalenteerd bent, kun je er misschien zelfs een carrière van maken en een professionele jockey of ruiter worden. Dan moet je natuurlijk wel veel talent hebben en ook een beetje geluk. De meeste succesvolle ruiters en jockeys beginnen al erg jong met op hoog niveau paardrijden.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Harderwijker 101 jaar oud en nog steeds boodschappen op de fiets doen 3 uur geleden
Afbeelding
Inclusie agenda niet langer onder kopje zorg en welzijn: Kwaliteitsslag door gemeente Harderwijk 4 uur geleden
Afbeelding
Harderwijkse atleten van Athlos sprinten tegen Usain Bolt 5 uur geleden
Afbeelding
Kaarten Pop Meets Classic voor voedselbank in Harderwijk 5 uur geleden
Afbeelding
Uitstel antwoord op vragen exploitatie van sportcafé sportcomplex De Sypel 6 uur geleden
Afbeelding
Energievolle ‘zonnebloem’ aan de Randweg in Harderwijk 6 uur geleden
Afbeelding
Ruimte binnensport is al jaren ‘bevroren’ door krapte 6 uur geleden