!
Afbeelding
Foto: Pixabay

Help, ik ben onterecht ontslagen

4 maart 2022 om 10:27 Partnercontent

Ben je ontslagen maar het er niet mee eens of staan er zaken in de contractbeëindiging die naar jouw idee niet correct zijn? Dan kun je het beste een advocaat in arbeidsrecht inschakelen om de kwestie aan te vechten. Deze weet precies hoe dit het beste aangepakt kan worden zodat het conflict op de juiste manier kan worden opgelost.

Wanneer je het niet eens bent met je ontslag

Ontslag is een zaak waarvoor met regelmat een advocaat in arbeidsrecht wordt ingeschakeld. Soms neem je zelf ontslag omdat het werk of de sfeer je niet bevalt maar de meeste mensen vertrekken bij een bedrijf omdat ze een andere baan gevonden hebben of bijvoorbeeld weer gaan studeren. In de meeste gevallen gaat dit zonder al te grote problemen gepaard en kan ontslag met wederzijds goedvinden plaatsvinden. Is de werkgever het er echter niet mee eens, dan kun je erop rekenen dat deze een advocaat in de hand neemt om het conflict op te lossen.

Wanneer kun je ontslagen worden?

Je ontslag krijgen kan om tal van redenen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

  • het bedrijf waar je werkzaam bent, is failliet verklaard
  • er is niet voldoende werk en je wordt om economische redenen ontslagen
  • je voldoet niet of doet je werk niet goed genoeg en wordt ontslagen in je proeftijd
  • je contract voor een bepaalde tijd loopt af
  • je wordt op staande voet ontslagen
  • de werksfeer of onderlinge relaties zijn niet goed

Indien je het niet eens bent met je ontslag, kun je dit aanvechten. Schakel daarbij altijd de hulp van een goede advocaat in arbeidsrecht in. Deze weet hoe hij of zij dit het beste kan aanpakken omdat ze er ervaring mee hebben. Op die manier kan de advocaat het conflict dat is ontstaan, voor je proberen op te lossen.

 Tal van mogelijkheden als je een advocaat inschakelt

Een goede advocaat met veel ervaring op het gebied van arbeidsrecht waar je tevens terecht kunt met vragen die niet over ontslag gaan maar wel met werk te maken hebben, vind je in veel steden. Bij een advocatenkantoor ben je vaak aan het juiste adres als je een conflict hebt op het werk. Dit kan bijvoorbeeld over een nieuw contract, over de beëindiging ervan maar tevens over juridische zaken als je (langdurig) ziek bent of met een re-integratie proces gestart bent.

 Informeer op voorhand wat de hulp je kost

Als je wilt weten wat een advocaat arbeidsrecht je kost, is het verstandig daar reeds op voorhand naar te informeren. Vaak wordt er met vaste prijzen gewerkt zodat je direct weet wat de hulp van de advocaat je gaat kosten. Werkt deze met een uurloon? Informeer dan hoeveel uur zij nodig hebben zodat je een inschatting van de kosten kunt maken en niet voor verrassingen achteraf komt te staan. Omdat een advocaat veel ervaring en kennis van zaken heeft, kan deze vaak vrij precies zeggen hoeveel tijd zij nodig hebben voor een bepaalde kwestie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie