Afbeelding
Afbeelding van Jörg Hertle via Pixabay

Zo vind je de ideale huurwoning

Partnercontent

Ben je op zoek naar een huurwoning? Dan kan het vinden van een geschikt object een hele opgave zijn. Vooral gezien het feit dat de huizenmarkt op dit moment redelijk onder druk staat en ook de huurhuizen steeds schaarser worden, is het belangrijk dat je goed beslagen ten ijs komt. Houd er namelijk rekening mee dat er met jou nog tientallen mensen interesse hebben in een soortgelijke woning. Het is dus zaak dat je exact weet wat je wilt, zodat je bij een eventuele goed gevoel direct kunt schakelen. Speciaal daarom hebben we enkele tips voor je die je hierbij kunnen helpen.

Weet waar je wilt wonen

De kans dat je in de buurt waar je bent opgegroeid wilt blijven wonen is natuurlijk vrij groot. Vooral wanneer je ook kinderen hebt, wil je ze het liefst niet uit hun vertrouwde omgeving weghalen. Zorg er daarom dus ook voor dat je voor jezelf bepaald waar je wilt wonen. Dit hoeft uiteraard niet per se een straat te zijn, maar een wijk, gemeente of stad helpt je al enorm om je uiteindelijk zoekveld te verkleinen. Zo kun je wanneer je graag onder de rook van Rotterdam wilt wonen, prima kiezen voor huurwoningen Rhoon. Zo kun je voor hetzelfde geld vaak veel groter wonen. Wanneer je kiest voor een buurt waar je eigenlijk nog niet zo heel bekend bent, dan is het allereerst zaak om eens te kijken of deze wijk wel is wat je zoekt. Neem er dus gerust eens een kijkje en praat met wat mensen die je op straat tegenkomt.

Hoeveel ruimte heb je nodig?

Het is natuurlijk een heel verschil wanneer je als gezin met twee kinderen op zoek bent naar een woning of dat je alleenstaand bent. Zorg er daarom dus ook voor dat je voor jezelf weet hoeveel ruimte je nodig hebt, zodat je op basis daarvan je zoektocht kunt voortzetten. Een tweekamerappartement met een gezin met meerdere kinderen is waarschijnlijk niet helemaal wat je zoekt. Daarbij komt ook dat wanneer je een grote woning huurt, de kosten natuurlijk vele malen hoger liggen, dan wanneer je kiest voor een appartement. Zorg er dus voor dat je ongeveer weet wat je nodig hebt, zodat je je zoektocht daarop kunt aanpassen. Het kan namelijk heel goed zijn dat je je al die tijd blind hebt gestaard op een bepaald aantal vierkante meter, terwijl je ook prima met minder uit de voeten kunt.

Het budget

Je kunt je voorstellen dat wanneer je in het centrum van Amsterdam wilt huren, dit vele malen duurder is dan een woning in het oosten. Bepaal dus voor jezelf hoeveel geld je maandelijks wilt en natuurlijk ook kunt uitgeven aan de huur van een huis. Houd er daarbij ook rekening mee dat de kosten voor gas, water en licht naarmate de woning groter is, ook steeds duurder wordt. Eveneens als de kosten voor je inboedelverzekering. Kortom, bepaal wat je maandelijks kunt betalen, zodat je op basis daarvan een geschikte huurwoning kunt vinden. Je hebt er natuurlijk helemaal niets aan dat wanneer je een beperkt budget hebt, je op zoek gaat naar een appartement in het centrum van Amsterdam, Rotterdam of Utrecht.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Harderwijker 101 jaar oud en nog steeds boodschappen op de fiets doen 3 uur geleden
Afbeelding
Inclusie agenda niet langer onder kopje zorg en welzijn: Kwaliteitsslag door gemeente Harderwijk 4 uur geleden
Afbeelding
Harderwijkse atleten van Athlos sprinten tegen Usain Bolt 5 uur geleden
Afbeelding
Kaarten Pop Meets Classic voor voedselbank in Harderwijk 5 uur geleden
Afbeelding
Uitstel antwoord op vragen exploitatie van sportcafé sportcomplex De Sypel 6 uur geleden
Afbeelding
Energievolle ‘zonnebloem’ aan de Randweg in Harderwijk 6 uur geleden
Afbeelding
Ruimte binnensport is al jaren ‘bevroren’ door krapte 6 uur geleden