!
Afbeelding
Foto: Pixabay

Waarom is Moncler zo’n duur merk?

29 december 2021 om 13:36 Partnercontent

Jassen en kleding zijn over het algemeen functioneel en in de meeste gevallen stijlvol, afhankelijk van het merk. Momenteel zijn er honderden kledingmerken op de markt. De markt zit vol met opties, wat betekent dat iedereen bijna alles kan vinden wat hij of zij wenst. Als zodanig wordt het moeilijk te begrijpen waarom bepaalde merken zo duur zijn, met name Moncler. Dit is een Italiaans merk dat in 1952 werd opgericht en sindsdien zijn onder meer de schoenen van Moncler erg populair geworden. Helaas zijn ze wel duur vanwege de onderstaande redenen. 

Doelgroep

Moncler jassen zijn niet voor iedereen gemaakt. Idealiter ontwerpt het luxe merk jassen en kleding voor mensen die hun hoogwaardige, uniek ontworpen producten kunnen betalen. Luxemerken prijzen hun producten vaak hoog om mensen met geld een voorproefje van exclusiviteit te geven. Het merk begrijpt dat mensen met smaak en geld over het algemeen nieuwsgierig zullen zijn naar de hoge prijs van hun producten. Echter, zullen ze graag dergelijke producten van het merk alleen kopen vanwege het feit dat ze het geld hebben. Als zodanig richten ze zich op dergelijke mensen zonder zich zorgen te maken over elke klasse van mensen in de samenleving.

Materialen

Moncler jassen zijn gemaakt van Japans nylon, dat een betrouwbaar niveau van weersbestendigheid biedt. Dit materiaal maakt de jassen ook extreem duurzaam, in tegenstelling tot andere jassenmerken. Daarnaast maakt de jas gebruik van de beste kwaliteit garen en grondstoffen. Naast de jassen maakt het bedrijf ook de beste kwaliteit donsjassen met behulp van de hoogste kwaliteit materialen. Ze gebruiken bijvoorbeeld dons van witte ganzen om deze jassen te isoleren. Ganzendons staat bekend om zijn unieke isolerende vermogen. Daarnaast is ganzendons de beste kwaliteit dons wat betreft prestatie en samenstelling. Ook bij hun schoenen maakt Moncler gebruik van de beste materialen. Dit is bij een duoblok toilet natuurlijk tevens van belang.  

Zeldzaam

Moncler is een luxe merk dat alle vakjes aanvinkt die nodig zijn om als zodanig te worden gecategoriseerd. Het is immers niet voor niets een aanzienlijk kostbaar merk dat niet voor iedereen beschikbaar is. Het belangrijkste is dat hun artikelen substantieel exclusief zijn en zelden te koop zijn. Vanwege zijn reputatie verkoopt het bedrijf zijn jassen en producten volledig, soms zelfs vóór de officiële release is alles al uitverkocht van Moncler. Het merk begrijpt dat zijn producten constant in trek zijn en prijzen hun producten om elke vroege verkoop te maximaliseren.

Productie

Moncler maakt zijn kleding in Europa. De productie in Europa is een stuk duurder dan wanneer ze in andere landen zoals China zouden worden gemaakt, waar de productiekosten over het algemeen lager zijn. De jassen worden voornamelijk gemaakt in Roemenië, Georgië, Hongarije, Armenië en Moldavië. Pas op voor jassen die beweren Moncler te zijn en gemaakt zijn in Italië of Frankrijk, aangezien ze waarschijnlijk namaak zijn. Ondanks dat het een Italiaans merk is, maakt het bedrijf zijn producten namelijk niet in Italië of Frankrijk, met uitzondering van enkele beperkte collecties die in Italië worden gemaakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie