Afbeelding
Foto: Shutterstock

Mensen vernieuwen interieur traditioneel in kerstvakantie

Partnercontent

Veel Nederlandse huishoudens gebruiken de kerstvakantie om het interieur thuis te vernieuwen. Vaak wordt hierbij gekozen voor een bezoek aan de meubelboulevard, waar meubels met een hoge korting worden aangeboden. Dit jaar zit dat uitje er echter niet in, met de huidige coronaregels. Niet-essentiële winkels, waarvan de meubelboulevards een voorbeeld zijn, moeten de deuren gesloten houden. Het is de tweede keer, dat het uitje naar de meubelboulevard om goedkoop nieuwe meubels te kopen niet mogelijk is. Overigens kiest niet iedereen voor het kopen van een nieuw bank of stoelen. Ook het herstellen of vernieuwen van bestaand meubilair is tegenwoordig populair, mede door de duurzaamheid ervan. Aan stoffen kopen en enige kennis over het stofferen van meubels heb je voldoende!

Oudere meubels bieden vaak voldoende comfort 

Het is niet vreemd dat het herstellen van oude meubels zo populair is. Vaak is met name de bekleding van deze meubels versleten, terwijl de meubels zelf nog bijzonder comfortabel zijn. Door de bekleding te vernieuwen gaan de meubels vaak weer jaren mee. Men combineert het vervangen van de stoffering vaak met het opvullen van het zitvlak. Naast de mogelijkheid om hier een professioneel bedrijf voor in te schakelen, kun je ook zelf een poging wagen. Online zijn veel instructievideo’s te vinden, waarin wordt uitgelegd hoe het stofferen van een bank of stoel in z’n werk gaat. Mocht het niet lukken, dan zou je altijd nog voor nieuwe meubels kunnen kiezen.

Duurzaamheid steeds belangrijker voor huishoudens 

Het vervangen van de stoffering van een meubelstuk om deze zo langer te kunnen blijven gebruiken is een hele duurzame gedachte. Duurzaamheid speelt binnen steeds meer huishoudens een belangrijke rol. Gezinnen zoeken naar mogelijkheden om hun gebruikte spullen een tweede kans te geven, om hun energieverbruik terug te dringen, enzovoorts. Dat laatste hangt samen met het feit, dat de energieprijzen de afgelopen periode sterk zijn toegenomen. De compensatie die vanuit de overheid geboden wordt is onvoldoende om de volledige prijsstijging te kunnen compenseren. Het terugdringen van het energieverbruik voorkomt dat de maandlasten in 2022 fors zullen toenemen.

Nederlanders op zoek naar een nieuwe hobby

Een ander aspect wat meespeelt is het feit dat Nederlanders tegenwoordig meer tijd over hebben. Het thuiswerken maakt dat veel mensen al snel één tot twee uur reistijd besparen per dag. Die tijd wordt gebruikt voor het uitproberen van een nieuwe hobby. Klussen in en rondom woningen is er een voorbeeld van. Denk aan het verven van wanden, het plaatsen van een tussenwand en bijvoorbeeld het renoveren van de tuin. Jongeren sleutelen met name aan auto’s en kopen bijvoorbeeld oude meubels op, om deze vervolgens tegen een hogere prijs te verkopen na het opknappen hiervan. Voor hen valt er weinig te beleven als de kroeg en de bioscoop hun deuren gesloten moeten houden.

Afbeelding
Tentweek Harderwijk in laatste week zomervakantie 14 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie Ik lees en zing groep 3 14 uur geleden
Afbeelding
Ook voor de geslaagden van het VSO ZML De Lelie kan de vlag uit 14 uur geleden
Afbeelding
Podiumspektakel Harderwijk in opbouw 14 uur geleden
Afbeelding
Re-creatie Column 22 uur geleden
Afbeelding
Abnormaal Column 5 jul, 15:01
Afbeelding
Geen boete voor barmhartigheid 5 jul, 15:00