!
Afbeelding
Foto: Pexels

Het bijzondere designmerk Artemide

1 november 2021 om 10:22 Partnercontent

Mooie verlichting is in de donkere periode van het jaar onmisbaar. Ben je op zoek naar designlampen? Het Italiaanse merk Artemide maakt lampen die uniek zijn. Zo heb jij een prachtige lamp in jouw woning. Wat maakt dit merk zo bijzonder?

Tijdloos ontwerp

Sinds 1960 ontwerpt Artemide verlichting. Het merk wordt beschouwd als het grootste en beroemdste designverlichtingsmerk ter wereld. De lampen zijn duurzaam en voor elk interieur geschikt dankzij de vele verschillende collecties, kleuren en ontwerpen. Het is niet voor niets dat veel winkels, restaurants en hotels graag lampen van dit prachtige merk hebben hangen. De designs zijn vaak tijdloos omdat ze niet naar trends worden ontworpen. Hierdoor gaan de lampen erg lang mee, ook als je graag trends volgt.

Duurzaam

De grondstoffen die gebruikt worden voor de lampen worden zorgvuldig uitgezocht. Hierdoor wordt de invloed van de productie op de omgeving beperkt. Dankzij het gebruik van kwalitatieve grondstoffen produceert het bedrijf duurzame producten die in principe generaties lang meegaan. Dit scheelt ook veel afval. Je hebt jaren plezier van deze lampen.

Lampen van Artemide zijn niet alleen geschikt voor in de woning, maar dit merk staat ook bekend om hun bureauverlichting. Kantoormedewerkers van over de hele wereld werken onder het licht van het topdesignmerk. Het is dan ook niet gek dat verschillende modellen tegenwoordig te vinden zijn in musea voor moderne kunst. En wie wil nou niet kunnen zeggen dat jouw lamp ook in het museum te vinden is?

 Vanuit jouw luie stoel

Wat ook een enorm groot voordeel is van de lampen, is dat veel van de lampen gedimd kunnen worden via Bluetooth. Er zijn ook uitvoeringen waarbij je zelfs de kleur aan kunt passen. Zo hoef je niet nog dure lichtbronnen te kopen, maar heb je jouw smart verlichting al in huis. Ideaal, zo kun je vanaf de bank of vanuit jouw bed de verlichting aan en uit doen. Gebruiksvriendelijkheid vindt dit merk dan ook heel erg belangrijk.

Hanglampen van Artemide

De Artemide hanglampen zijn prachtig. Of je nou houdt van strak of juist uitbundig, je vindt vast een lamp die past bij jouw wensen. Veel designs zal je niet eerder gezien hebben, want Artemide maakt innovatieve verlichting. Ze doen dan ook veel onderzoek naar nieuwe lichtconcepten en dat zie je direct terug in het aanbod. Het onderzoekscentrum van innovatie waarin deze onderzoeken worden uitgevoerd is te vinden in Italië.

Door de verschillende collecties kun je eenheid creëren in jouw woning, maar ook juist afwisseling. De Artemide Tolomeo serie is de meest populaire lampenserie ter wereld. Er is een enorme keuze aan lampenkappen en gebruikte stoffen. Je kunt zelfs jouw eigen Tolomeo-lamp samenstellen. In 1989 won deze lamp de Compasso d’ Oro designprijs.

Met de lampen van Artemide haal je dus een echte designerslamp in huis waar je jaren plezier aan zult beleven. Vooral als je gebruiksgemak en duurzaamheid belangrijk vindt én een unieke lamp wilt hebben is een lamp van Artemide zeker aan te raden. Op Flinders.nl vind je een scala aan deze designverlichting.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie