Afbeelding
Foto: Shutterstock

De leukste trends voor tuinstoelen

13 september 2021 om 14:13 Partnercontent

Tuinstoelen zijn een handige tool om jouw tuin, terras, balkon of veranda aan te vullen, waarbij jij kunt genieten van de buitenlucht en eenvoudig gasten kunt ontvangen. Jouw tuin is uiteraard een grote aanwinst en door middel van speciale stoelen hiervoor kun jij optimaal van jouw eigen stukje groen genieten. Welke soort tuinstoelen zijn echter op dit moment helemaal in? Oftewel, welke trends op het gebied van tuinstoelen zijn belangrijk voor jou?

Tuinstoel trends

Tuinstoelen zijn in allerlei soorten, maten en uitvoeringen te verkrijgen. Hierbij zijn er op dit moment een aantal belangrijke trends, welke stuk voor stuk uitgelicht zullen worden.

1. Duurzaam en natuurlijk

Duurzaamheid wordt een steeds meer besproken onderwerp en heeft ook zijn invloed op de wereld van tuinmeubels. Zo zijn natuurlijke kleuren en materialen helemaal in. Op dit gebied worden veel producten van bamboe gemaakt en verkocht, waaronder bamboe tuinstoelen. Deze stoelen geven een rustgevende, exotische sfeer en zorgen voor een vakantiegevoel.

2. Kunststof

Een ander veel gebruikt materiaal is kunststof. Dit komt doordat er veel variaties van de kunststof tuinstoel te maken zijn, zowel op het gebied van vorm als kleur, en omdat het materiaal makkelijk te onderhouden is. Daarnaast zijn dit soort stoelen erg weerbestendig en licht van gewicht.

3. Retro

Als derde trend zijn retro tuinstoelen helemaal in, waarbij je teruggaat naar het verleden. Het gaat hierbij niet om de heftige paarse en oranje retrokleuren, maar juist om zacht- en mosgroen en vrolijk okergeel. Daarnaast wordt er veel gebruikgemaakt van antraciet en wit. Deze tuinstoelen hebben daardoor een natuurlijke, zachte retro uitstraling en geven net wat meer sfeer aan jouw tuin.

Op het gebied van materiaal is er ook gekeken naar het verleden, aangezien touw in leuningen weer veel gebruikt wordt. Overigens is dit duurzaam, erg stevig en het kan volledig gerecycled worden, waardoor het ook op het duurzaamheidsthema aansluit.

4. Pastel

Wat overeenkomt met de vorige trend is de pastel trend voor tuinstoelen, waardoor jouw tuin verrijkt wordt met vrolijke, zachte kleuren. Denk hierbij aan baby blauw, licht roze en mint groen. Stoelen in deze kleuren maken het tafelritueel wat speelser en zorgen voor leven in de tuin. De stoelen worden vaak van kunststof of gekleurd staal gemaakt.

5. Zwart

De tegenhanger van pasteltinten is het kopen van meubels in een zwarte kleur. Deze strakke kleur zorgt voor een moderne, robuuste stijl en het geeft pit aan jouw buitenruimte.

Wicker tuinstoelen

Een ander steeds meer opkomend materiaal is wicker. Dit is een uit kunststof vervaardigde vezel die in de meubelindustrie wordt gebruikt. Zo zijn er ook wicker tuinstoelen ontwikkeld. De vezel is te vergelijken met rotan, maar is minder vatbaar voor wisselende weersomstandigheden. Vaak wordt er in de praktijk voor gekozen om wicker rondom een aluminium frame te vlechten. Dit geeft veel stevigheid aan de stoelen en het zorgt ervoor dat ze een lange levensduur hebben. Daarnaast zijn producten van wicker wel uiterst licht in gewicht en zo makkelijk verplaatsbaar.

Wicker is een uiterst veelzijdig materiaal wat het heel voordelig maakt en waardoor er verschillende soorten tuinstoelen van gemaakt kunnen worden. Verkopers zoals Heuts.nl biedt bijvoorbeeld eenvoudige, zwarte tuinstoelen aan, maar je kunt er ook kiezen voor ontspannende hangstoelen. Doordat wicker zo veelzijdig is, kun je het ook goed afstemmen met andere tuinmeubels. Bovenal zijn het kwalitatieve, mooie stoelen.

Tips voor het kopen van de juiste tuinstoel

Afsluitend volgen nog een aantal tips die jij kunt opvolgen om de perfecte tuinstoelen passend aan jouw tuin en smaak in huis te halen.

1. Kies de juiste stoel voor jouw doelgroep. Wie gaat van de tuinstoelen gebruikmaken? Deze doelgroep kan bepalend zijn voor het type tuinstoel dat jij kiest. Hierbij is er bijvoorbeeld keuze tussen vaste of juist verstelbare stoelen.

2. Bepaal waar je de stoel voor gaat gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor stoelen voor het dineren, maar wanneer je snel ruimte moet kunnen maken, zijn stapelbare stoelen bijvoorbeeld weer handiger.

3. Beslis hoeveel stoelen er nodig zijn. Hoe zit jouw gezinssituatie in elkaar en hoe vaak ontvang jij gasten?

4. Kijk wat past bij de rest van jouw tuin en tuinmeubels. Zoek hierbij ook mooie, bijpassende kussens voor uit.

Voor welke tuinstoelen ga jij om jouw tuin sfeer te geven en een comfortabel verblijf in jouw eigen stukje groen te ondersteunen?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie