Een dwangsom van tweeduizend euro per week met een maximum van tienduizend euro hangt boven het hoofd.
Een dwangsom van tweeduizend euro per week met een maximum van tienduizend euro hangt boven het hoofd. Pixabay

Dwangsom van 2000 euro per week voor bewoner Groene Zoom in Harderwijk bij niet verwijderen schuur

24 maart 2023 om 16:42 Natuur en milieu

HARDERWIJK Een bewoner binnen het gebied de Groene Zoom hangt een dwangsom van tweeduizend euro per week met een maximum van tienduizend euro boven het hoofd. 

Tijdens een controle is geconstateerd dat een carport gedeeltelijk in de bestemming ‘groen’ staat en de toegestane oppervlakte overschrijdt. Ook de bijbehorende schuur staat deels in de bestemming ‘groen.’ Voor de bouw was geen vergunning aangevraagd. De eigenaar krijgt vier weken de tijd om de carport binnen het bouwblok te brengen en de schuur te verwijderen. Eventueel kan hij alsnog een vergunning aanvragen. Hij moet dan met een aangepast plan komen waarin de oppervlakte van de carport wordt teruggebracht, de schuur wordt verwijderd en de bestemming ‘groen’ wordt gerespecteerd.  

Mee speelt verder dat er hoogspanningskabel boven het perceel van de betrokken eigenaar zijn. Om die reden is bepaald dat hier geen bouwwerken mogen worden geplaatst. Dit in verband met externe gevaren, waaronder gezondheidsrisico’s door de magneetveldzones van de hoogspanningskabels.  De man krijgt tot 6 april de tijd zijn zienswijze op het opleggen van de dwangsom kenbaar te maken aan de gemeente. Daarna volgt een definitief besluit. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie