Het bedrag van tienduizend euro wordt buitenproportioneel gevonden door hem omdat hij bereid is de uitgevoerde werkzaamheden te herstellen naar de originele staat.
Het bedrag van tienduizend euro wordt buitenproportioneel gevonden door hem omdat hij bereid is de uitgevoerde werkzaamheden te herstellen naar de originele staat. Pixabay

Dwangsom van 10.000 euro voor werkzaamheden zonder vergunning in Harderwijk was terecht

7 februari 2023 om 11:08 Nieuwbouw

HARDERWIJK Het invorderen van een dwangsom van tienduizend euro voor het zonder vergunning uitvoeren van werkzaamheden door de gemeente Harderwijk is terecht. Tot die conclusie komt de commissie bezwaarschriften dat is overgenomen door het college van burgemeester en wethouders.

De man die de dwangsom is opgelegd vindt deze niet terecht. Volgens hem heeft hij de aannemer nooit de opdracht gegeven werkzaamheden uit te voeren en is de aannemer doorgegaan met de bouwwerkzaamheden zonder toestemming en opdracht. Ook zou er sprake zijn van een grote taalbarrière tussen hem en de aannemer. Daardoor vraagt betrokkene zich af of de door hem gegeven boodschap is doorgedrongen tot de aannemer. Door hem wordt aangevoerd dat hij niet heeft geconstateerd dat er werkzaamheden werden uitgevoerd omdat hij zelf nauwelijks op de betreffende locatie kwam.

Het bedrag van tienduizend euro wordt buitenproportioneel gevonden door hem omdat hij bereid is de uitgevoerde werkzaamheden te herstellen naar de originele staat. Tevens vindt hij dat hij geen economisch voordeel heeft behaald van de werkzaamheden en de benodigde vergunning inmiddels is verleend.

De commissie oordeelt dat een dwangsom in dit geval alleen aan de betrokkene kon worden opgelegd. Hij is eigenaar van de betrokken woning en opdrachtgever aan de aannemer voor de bouwwerkzaamheden. Dat hij aangeeft niet op de hoogte te zijn geweest van de stand van zaken van de bouwwerkzaamheden komt voor zijn eigen rekening en risico. Er wordt geen reden gezien af te zien van de invordering.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie