!
Elke boomsoort heeft een iets andere knopvorm, -kleur, -grootte en plaats aan de tak.
Elke boomsoort heeft een iets andere knopvorm, -kleur, -grootte en plaats aan de tak. Gert Schuurman

Elke knop en twijg is uniek voor de boomsoort: minicursus ‘Knoppen en Twijgen’ van KNNV en NMP met theorie-avond en veldbezoek

24 februari 2024 om 18:00 Natuur en milieu

HARDERWIJK/ERMELO De natuurvereniging voor Harderwijk, Ermelo en omgeving, de KNNV, organiseert in samenwerking met het Platform voor Natuur en Milieu, NMP, op donderdag 29 februari en zaterdag 2 maart 2024 een minicursus ‘Knoppen en Twijgen’.

Het gezegde ‘kleren maken de man’ geeft aan dat de kleding iets zegt over wat voor persoon iemand is. Dat geldt in de winter ook voor de knoppen aan de bomen. Elke boomsoort heeft een iets andere knopvorm, -kleur, -grootte en plaats aan de tak. Ook de twijgen zijn per boomsoort zeer divers: lang, dun en soepel of kort en stevig. 

Begrippen als bladlitteken, ringlitteken, eindknop, okselknop en lid komen in de cursus ter sprake. Aan de hand van knoppentabellen worden de bijbehorende bomen bepaald. 

DETAILS

De cursus op donderdag 29 februari wordt verzorgd door NMP- Ermelo en KNNV samen. De inleiding wordt verzorgd door Gert Schuurman van NMP. Aanvang 20.00 uur in De Witte Heide, Kerklaan 5a, Ermelo. 

Zaterdagmorgen worden in het veld de knoppen en de bomen bekeken. Deze minicursus kost 5 euro per persoon. Inlichtingen en opgave via de website noordwestveluwe.knnv.nl/agenda.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie