Everhard Zwart traditioneel kerstconcert met alleen kerstmuziek.
Everhard Zwart traditioneel kerstconcert met alleen kerstmuziek. everhard zwart

Kerstconcert met Everhard Zwart op Batzorgel in Grote Kerk Harderwijk

Muziek

HARDERWIJK Het concert in de in de Grote Kerk in Harderwijk wordt op donderdag 22 december gegeven door Everhard Zwart. Het concert van de zoon van de legendarische organist en componist Willem Hendrik Zwart en leerling van de al even bekende Feike Asma, belooft een echt traditioneel orgelconcert te worden met hoofdzakelijk werken uit de kerstsuites van zijn grootvader Jan Zwart, zijn vader Willem Hendrik Zwart en zijn leraar Feike Asma.

Everhard Zwart kreeg zijn eerste lessen van zijn vader en vervolgde zijn opleiding (voornamelijk koraalspel en literatuur) bij Feike Asma in Maassluis. Na zijn gymnasiumopleiding studeerde hij aanvankelijk aan het Utrechts en later het Rotterdams Conservatorium. Al tijdens zijn studie werd hij aangesteld als organist in de Gereformeerde Bergsingelkerk in Rotterdam.

Everhard Zwart maakte internationaal furore na zijn meestercursussen in Frankrijk (bij Jean Guillou) en in Duitsland (bij Günther Kaunzinger). Sinds 1985 maakt hij vrijwel jaarlijks een concerttournee door de VS. Verder concerteert hij veelvuldig in Nederland. Sinds 2000 speelt hij bijvoorbeeld elk jaar op tweede pinksterdag een compleet orgelconcert in Apeldoorn. Ook schuwt Everhard Zwart het meer moderne werk niet. Met het Deep River Quartet, de London Chorale, maar ook met Oscar Peterson en Ira Spaulding maakte hij unieke concerten.

Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegang is 9 Euro, kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
GroenLinks en de PvdA kijken tevreden terug op avond over energietransitie in De Roef in Harderwijk 2 uur geleden
Afbeelding
Huisschilder Jeroen van Garderen uit Harderwijk razend populair op Instagram en TikTok: 'Eerlijke en praktische tips delen' 3 uur geleden
Afbeelding
Boa's van gemeente Harderwijk mogen proces-verbaal opmaken bij nieuwe proef 3 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks Harderwijk betreurt het stoppen van Veluwe Duurzaam 5 uur geleden
Afbeelding
Dwangsom van 10.000 voor werkzaamheden zonder vergunning in Harderwijk was terecht 5 uur geleden
Afbeelding
Vervullen vacatures nog lastiger, werkgevers zoeken oplossingen 9 uur geleden
Afbeelding
Lifeline jongerendienst in de Regenboog in Harderwijk: leeftijdgenoten een onvergetelijke avond bezorgen 21 uur geleden