Wereldlichtjesdag wordt georganiseerd op zondagavond 10 december in Harderwijk.
Wereldlichtjesdag wordt georganiseerd op zondagavond 10 december in Harderwijk. Puur Uitvaartzorg

Wereldlichtjesdag op Begraafplaats Elzenhof in Harderwijk: herdenking van het overleden kind

3 december 2023 om 12:00 Maatschappelijk

HARDERWIJK Jaarlijks worden wereldwijd met het aansteken van kaarsen op de tweede zondag van december alle kinderen herdacht, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook zijn overleden. Wereldlichtjesdag wordt op zondagavond 10 december georganiseerd in Harderwijk op Begraafplaats Elzenhof, Walstein 99-101. Aanvang 18.45 uur, zaal open om 18.30 uur.

,,Het maakt niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind. Voor altijd in je hart en gedachten”, laat Kitty de Keijzer van Puur Uitvaartzorg weten. ,,Om 19.00 uur worden de kaarsjes aangestoken, als teken van verbondenheid en om een lichtpuntje te kunnen bieden in deze donkere dagen. Ook noemen we de namen van de kinderen die we herdenken. Met muziek, troostende woorden en gedichten wordt deze bijeenkomst verder omlijst. En natuurlijk wordt het speciaal voor deze dag geschreven lied ‘Precious Child’ ten gehore gebracht.”

De bijeenkomst duurt ongeveer drie kwartier en na afloop is er gelegenheid om iets te drinken en na te praten. Om goed voorbereid te zijn, vindt de organisatie het prettig als belangstellenden laten weten dat ze komen en met hoeveel personen. Dit kan per mail, uiterlijk woensdag 6 december, naar wereldlichtjesdagharderwijk@gmail.com,,We bieden je dan ook de mogelijkheid om een kaars met de naam van het kind dat zo gemist wordt voor die avond te bestellen. Dit is kosteloos. Mocht je toch een bijdrage willen leveren, dan kan dat op de avond zelf”, besluit Kitty.

Meer info via Facebook Wereldlichtjesdag Harderwijk of kijk op wereldlichtjesdag.nl. De organisatie is in handen van Bianca de Vries, Marjolein & Hendri Reezigt, Niels van der Beek en Kitty de Keijzer van Puur Professionele Uitvaartzorg. Muzikale omlijsting door de groep Lena’s Secret.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie