!
Voor monteurs die hun kennis willen verbreden is werken aan bussen pas echt uitdagend.
Voor monteurs die hun kennis willen verbreden is werken aan bussen pas echt uitdagend.

Bij Daimler Buses in Nijkerk ontkom je niet aan het busvirus: ‘Je wordt hier echt beter in je vak!’

21 februari 2024 om 15:05 Baan Dichtbij

NIJKERK Monteurs die graag een nieuwe uitdaging aangaan of hun kennis willen verbreden zijn zeer welkom bij Daimler Buses in Nijkerk. ,,Bij ons blijf je jezelf ontwikkelen. En dat merk je zeker aan onze monteurs, die hebben echt het busvirus”, zegt Mauritz van Leeuwen, manager after-sales bij Daimler Buses, importeur van Mercedes-Benz en Setra bussen.

BAANGARANTIE

Van ov-bussen tot touringcars, alle grote personenbussen van Mercedes-Benz en Setra die in Nederland op de weg komen gaan eerst door de handen van de monteurs in Nijkerk. Wat extra handen zijn daarbij zeer welkom, want er is ruimte voor nieuwe monteurs bij Daimler Buses. 

Mercedes-Benz zoekt monteurs met ambitie

Een van de manieren om het vak van busmonteur te leren, is via de Truck Academy in Nieuwegein, zegt Van Leeuwen. ,,Wie daar studeert heeft al een baangarantie via ons of een van de andere aangesloten bedrijven en krijgt ook de kosten van zijn opleiding vergoed.” 

VAN TRUCK NAAR BUS

Een andere manier is om de overstap te maken van truckmonteur naar busmonteur. Bij Daimler Buses werken veel monteurs die deze route hebben afgelegd, want de techniek van bussen is vergelijkbaar met die van vrachtwagens. Maar de bus heeft daarbij nog een plus. Of meerdere zelfs, want in touringcars en ov-bussen zitten ook veel technieken en interieurtoepassingen verwerkt die je niet in trucks vindt. Voor monteurs die hun kennis willen verbreden is dat pas echt uitdagend volgens Van Leeuwen. ,,De ene dag sleutel je aan de motor van een stadsbus, maar een dag later werk je aan het audio/videosysteem voor de passagiers van een touringcar. Als je nieuwsgierig bent naar dat soort toegepaste technieken, dan is het bij ons een groot feest. Twijfel je tussen automonteur en vrachtwagenmonteur worden? Dan is busmonteur een betere keus. Dat is het beste van beide werelden.” 

INTERNE OPLEIDINGEN

Via interne opleidingen biedt Daimler Buses de mogelijkheid om je als monteur door te ontwikkelen. Dat geldt voor allerlei geavanceerde programma’s, systemen en technieken die in de bussen verwerkt zijn. Diagnoses kunnen stellen bij de reparatie van dergelijke systemen hoort er net zo bij als het sleutelwerk bij motoronderhoud. Maar ook bijscholing voor een nieuw model, zoals de elektrisch aangedreven Mercedes-Benz eCitaro bus, valt hieronder. Opleiden kan zowel in Nijkerk gebeuren als bij het moederbedrijf in Duitsland, geeft Van Leeuwen aan. ,,Zo ontwikkel je jezelf steeds verder. Je wordt hier echt beter in je vak. En dat stopt nooit. Uitdagingen worden je hier bijna dagelijks aangereikt.”

WERELDCONCERN 

Monteurs die graag een nieuwe uitdaging aangaan of hun kennis willen verbreden zijn van harte welkom in Nijkerk, zegt Van Leeuwen. ,,Wij zijn een klein en gemoedelijk mkb-bedrijf, maar tegelijk ook onderdeel van een groot wereldconcern. Een verlengstuk van de Mercedes-Benz en Setra fabrieken. Een mooi voorbeeld daarvan is de Daimler Bus Tech Challenge in Duitsland. Dat is een wedstrijd waar de beste monteur van elke vestiging in Europa aan meedoet. En een monteur van ons is eens twee maanden in Amerika geweest ter ondersteuning bij de lancering van een nieuw model. Ook dat kan je overkomen bij ons.”

Wie eens kennis wil maken met het vak van busmonteur kan altijd in Nijkerk een dagje in de keuken komen kijken. Of geheel vrijblijvend een praatje maken. Neem daarvoor contact op met Daimler Buses via 06 5025 8887 (bellen of via whatsapp). 

Dit artikel wordt u aangeboden door Daimler Buses.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie