Onder luid gejuich rent de grote schare deelnemers het Wolderwijd weer uit.
Onder luid gejuich rent de grote schare deelnemers het Wolderwijd weer uit. Jan de Roo Fotografie

Nieuwjaarsduik Harderwijk: 230 sportievelingen in badpak of vrolijk verkleed het Wolderwijd in

9 januari 2023 om 09:47 Activiteiten

HARDERWIJK ,,Spreid, sluit, adem diep, handen in de lucht!’’ Harderwijker Bernard Kelderman, onder meer instructeur ‘ijsduiken’, bereidt ruim 230 deelnemers met een ‘warming up’ voor op de jaarlijkse Nieuwjaarsduik. Deze vond zaterdag voor de 17e maal plaats in Harderwijk, bij het Strandeiland.

,,Wat zijn jullie met veel!’’, roept Jan Bunskoeke, voorzitter van de Harderwijker Nieuwjaarsduik, vanaf het podium. Ruim 230 sportievelingen, van jong tot oud en heel verschillend -soms hilarisch- uitgedost, verzamelen zich op het strand. Veel oranje ijsmutsen, hier en daar een gekleurde pruik, volwassenen en kinderen in pyjama’s of huispakken, rieten rokjes, een Elvis look-a-like compleet met microfoon.

LISA KRUGER

De deelnemers maken er een vrolijk feest van. Langs de hekken staan supporters, familie, kennissen en belangstellenden uit de stad en van daarbuiten, terwijl muziek uit de luidsprekers schalt. Het is prachtig weer voor een sprong in het water. Hoewel er een behoorlijke bries waait, is het niet koud en schijnt de zon volop. Dan begint het aftellen en klinkt het startschot. Die wordt gegeven door de Harderwijkse zwemster Lisa Kruger, die goud won op de Paralympics WK, EK en NK.

Onder luid gejuich rent de grote schare deelnemers het Wolderwijd in. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie