Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Drie glampingtenten uitgebrand op camping De Witte Wieven in Nunspeet

18 mei 2023 om 09:00 Brand

NUNSPEET Donderdagmorgen rond 6 uur kreeg de brandweer van Nunspeet een melding van een caravanbrand op de Wiltsangh in Nunspeet. 

Ter plaatse aangekomen troffen ze een uitslaande brand aan in drie glampingtenten op camping De Witte Wieven. Vanwege het uitbreidingsgevaar werd er opgeschaald naar middel brand.

Van de tenten bleef niks meer over dan alleen het frame. In de tenten zouden meerdere mensen hebben gekampeerd maar iedereen kon de tent veilig verlaten.

Nadat de brand onder controle was is een groot gedeelte afgezet voor onderzoek. Enkele gasflessen zijn door de brandweer veiliggesteld. De oorzaak van de brand is nog niet bekend maar de politie vermoedt brandstichting.

De politie was aanvankelijk op de camping voor een melding van diefstal. Op het moment dat agenten met deze zaak bezig waren, ontstond de brand. Dankzij een oplettende getuige konden de agenten een man aanhouden. Het vermoeden is dat hij niet woonachtig is in Nederland. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand en de diefstal. De man was onder invloed en erg recalcitrant; richting agenten, maar ook het ambulancepersoneel die hem wilden nakijken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie