Mitchel Dijkhof is blij nadat hij VVOG op 1-0 voorsprong heeft geschoten tegen DVS'33 (foto: Jaap Hop)
Mitchel Dijkhof is blij nadat hij VVOG op 1-0 voorsprong heeft geschoten tegen DVS'33 (foto: Jaap Hop) Foto: Jaap Hop

VVOG na sterke tweede helft langs DVS’33

Voetbal

HARDERWIJK Wat vorig seizoen twee keer niet lukte, daar slaagde VVOG met veel wilskracht zaterdag wel in. De 3-1 winst in de derby op DVS’33 werd door de Harderwijkers uitbundig gevierd. „Heel lekker dat het er op zo’n moment wel uitkomt en we de Veluwse derby over de streep trekken’’, genoot Bruce Lücke, maker van de 2-1, na.

Zowel VVOG als DVS’33 was het seizoen niet geweldig begonnen en drie punten waren welkom voor beide teams. Het resulteerde in een behoorlijke wedstrijd, waarin VVOG waar het kon de aanval zocht en DVS voor rust licht de overhand had. De Ermeloërs kwamen echter tot weinig grote kansen. Ook de 1-0 van Mitchel Dijkhof viel na 24 minuten eigenlijk uit de lucht. De middenvelder van VVOG kon ongehinderd opkomen en schoot vanaf een meter of 20 de bal onder keeper Daan Huiskamp door. DVS moest reageren en zette het kwartier tot de rust aan. Na 40 minuten schoot Stef Nijland de 1-1 binnen, waarbij Bruce Lücke niet ingreep. Frank Olijve kreeg een grote schietkans, maar keeper Manuel Hoogewoning voorkwam een achterstand bij rust.

Na rust wist VVOG de Ermeloërs ver van het doel te houden en was zelf de gevaarlijkste ploeg. Lammert Roossien en Mitchel Dijkhof kregen kansen en nadat Hoogewoning weer in de weg stond bij een schot van Adriaan Kruisheer, sloeg VVOG wél toe. Invaller Daniël van Warven nam een goede vrije trap en Bruce Lücke kopte diagonaal raak bij de tweede paal. Jeremy de Graaf scoorde de beslissende 3-1 vanaf de stip na een overtreding van Van Hilten op Job Hoogedoorn en het had zelfs nog 4-1 kunnen worden.

Lücke (21) was vol lof over het hele team. „We hadden de punten hard nodig en we waren gebrand om te winnen. Iedereen heeft geknokt voor elkaar en gaf 100 procent, niemand hield zich in. Tactisch stond het ook heel goed.” Lücke zat niet in de wedstrijd met enkele keren gevaarlijk balverlies en de verdediger was schuldig aan de 1-1. „Toen ik scoorde heb ik alle emoties op het hek losgelaten door er ontzettend hard tegenaan te trappen. Het voelde echt als een verlossing. Geweldig om het te vieren met de jeugd en met mensen die zoveel inzet voor deze club tonen. Het leeft enorm, de Veluwse derby betekent veel voor iedereen. Dat zag je aan de sfeeractie met allemaal groene kabouters in Ermelo. Ook ik uit Almere heb het Harderwijkse gevoel.”
Voor Milan Brüggemann (19) was het ook een bijzondere middag, hij werd man of the match. De verdedigende middenvelder uit Zeewolde speelde vorig jaar nog in onder 19-1 van DVS en had nu een basisplaats bij VVOG. „Donderdagavond hoorde ik dat ik in de basis stond en dat gaf natuurlijk spanning. Ik moest samen met Yasin Kurt het middenveld dicht houden en diepteballen geven. Als zij fouten maakten in de ‘hot’ zone, de middencirkel, moesten we er volle bak opvliegen. Het stond bij ons gewoon heel goed en als team hebben we de wedstrijd afgemaakt. Ik ben blij met mijn keuze voor VVOG, want ik denk dat ik hier meer kans maak. Bij VVOG geven Dwight Lodeweges en Jordi Roelofsen de jeugd veel speeltijd.”

Marco Jansen

Bruce Lücke kopt in minuut 69 de 2-1 binnen en zet VVOG op weg naar winst. (foto: Jaap Hop)
advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal bijstandsontvangers daalt ook op Noordwest Veluwe: laagste niveau in negen jaar 2 uur geleden
Afbeelding
Nikki Braafhart neemt deel aan Miss Teen of Gelderland 2023: ‘Volledig uit mijn comfortzone’ 14 uur geleden
Afbeelding
Herdenking van het overleden kind op Begraafplaats Elzenhof in Harderwijk 15 uur geleden
Afbeelding
Wim en Tina Zwaart verkopen restaurant Ratatouille in Harderwijk: ‘Na 40 jaar is het tijd voor andere dingen’ 16 uur geleden
Afbeelding
Bottermuseum Harderwijk krijgt gratis verf van AkzoNobel: verven van een botter kost zo 4.500 euro 19 uur geleden
Afbeelding
Stadsmuseum Harderwijk wordt derde in strijd om VriendenLoterij Museumprijs 2022 20 uur geleden
Afbeelding
Harderwijkse verenigingen halen samen ruim 45.000 euro op voor Grote Clubactie 21 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie