!
VVOG-aanvaller Pernelly Biya aan de bal wordt geschaduwd door Nicky van Hilten van DVS'33 (foto: Jaap Hop)
VVOG-aanvaller Pernelly Biya aan de bal wordt geschaduwd door Nicky van Hilten van DVS'33 (foto: Jaap Hop) Jaap Hop

VVOG krijgt pak slaag in derby

10 oktober 2021 om 20:36 Voetbal

ERMELO In de derby tegen DVS’33 had VVOG een uur lang zicht op een goed resultaat. Pernelly Biya was na rust het dichtst bij de 1-1 met een knal tegen de lat, maar na een goed Harderwijks kwartier schoot Adriaan Kruisheer de illusies van VVOG aan diggelen. De teller liep in het laatste uur op naar 5-0; een gevoelig pak slaag voor de groenwitten.

Marco Jansen

Zo’n grote uitslag was op voorhand niet verwacht. DVS’33 had thuis nog niet gewonnen, VVOG leek goed aan het seizoen begonnen. Op het veld dicteerde echter DVS. Het eerste kwartier kwam VVOG er niet aan te pas en nadat Benjamin Roemeon zijn tweede grote kans had gemist, viel de onvermijdelijke 1-0. Quincy Veenhof zette zich door en passeerde Paul Eppink. De onvoorspelbare spits bezorgde Randy Onuoha veel werk en kreeg nog een enorme kans op 2-0, maar dit keer redde de VVOG-keeper.

Tussendoor lukte het VVOG een paar keer de bal achter de DVS-verdediging te krijgen. De grootste kans was voor Biya, na een goede pass van Jeremy de Graaf, maar hij kreeg de bal niet langs keeper Huiskamp. Verder moest VVOG vooral verdedigen, maar hield met kunst en vliegwerk de ruststand op 1-0.

De Harderwijkers kwamen goed uit de kleedkamer en drongen een kwartier aan. Nadat de lat voor Biya in de weg stond, besliste DVS het treffen in twee minuten. Adriaan Kruisheer scoorde met een prachtig schot, gevolgd door Roemeon, die een fout van Rafik el Hamdi afstrafte. Daarmee was het leed nog niet geleden want Maarten van Dijk en Stef Nijland tilden de score naar 5-0.

,,Een keer een achterstand is niet erg, maar houd de schade dan beperkt. Ze hebben terecht gewonnen, maar we lieten het 5-0 worden en dat is onze eigen schuld. DVS is een ploeg die goed op elkaar is ingespeeld maar dat ons niveau zo ver achteruit ging vergeleken bij het begin van de tweede helft is gewoon schandalig. We lieten het afweten’’, sprak Pernelly Biya kritisch. De aanvaller uit Apeldoorn wist dat hij de wedstrijd had kunnen kantelen. ,,Die spaarzame momenten moet je wel killen. De tweede helft moesten wij als buitenspelers inzakken naar het middenveld en kregen we meer grip. Ik kwam wat meer los en werd wat dreigender. Daar kwam een kans uit die ik op de lat schoot. Hij moet er gewoon in, maar ik deed in principe alles goed. Ik schoot hem hoog waardoor Daan (Huiskamp) er niet bij kon en er gleed ook nog iemand in. In plaats van de 1-1 die op dat moment wel verdiend zou zijn, viel die 2-0. Ik neem de schuld op me dat ik bij die kansen die ik mis niet meedogenloos genoeg ben. Daarna zag je ons denken: ‘Wat moeten we doen voor het wel een keer onze kant op valt? Dat mag niet, maar het gebeurde tegen Hoek ook.’’

De aanvaller vond dat VVOG te weinig durfde te voetballen zoals er tegen Excelsior’31 en Hoek in zijn ogen wel vrij werd gespeeld. ,,We speelden vanaf het begin al de lange bal en doordat we er niet kort en fel op zaten, wonnen we de tweede bal ook niet. Dan wordt het tegen zo’n ploeg als DVS erg lastig. Ze konden erg makkelijk combineren.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie