Afbeelding
KV Wolderwijd

KV Wolderwijd 1 promoveert naar derde klasse

Korfbal

ZEEWOLDE Op een zon overgoten zaterdagmiddag moest KV Wolderwijd nog één keer aan de bak. Winst betekende niet alleen officieel kampioen, maar ook promotie naar de derde klasse.

Na een stroef begin, 0-2 achter, waren het Anneleen en Jan die er met z’n tweeën voor zorgden dat er een 6-3 voorsprong op het scorebord stond.  Een extra drinkpauze en wat pittige woorden van coach Jeroen van den Berg zorgden ervoor dat het team bij de les bleef en scherper ging spelen.

Uiteindelijk werd er gerust bij een stand van 8-4 in het voordeel van Wolderwijd.

In de tweede helft gooide KV Wolderwijd alle remmen los. Het was dat de scheidsrechter niet alles door liet gaan anders was er een monsterscore op het bord gekomen. In minder dan 15 minuten was de stand 14-6.
Publiekswissels waren er voor de vetrekkende Mirthe en Maarten M, uiteraard met bloemen en niet voordat ze beiden ook nog een goaltje mee pikten.

Uiteindelijk konden de champagne flessen bij een stand van 17-7 ontpopt worden. Direct na afloop kreeg het team de bloemen en een medaille uit handen van de voorzitter en kon het feest beginnen. Onder genot van een drankje en pizza’s van Domino’s bleef het nog lang gezellig bij KV Wolderwijd.

Met dit kampioenschap is een stukje historie geschreven in de geschiedenis van KV Wolderwijd: voor het eerst in haar bestaan speelt het eerste team zowel op het veld als in de zaal in de derde klasse. 

Komende zaterdag 25 juni is KV Wolderwijd organisator en gastheer van het NK Korfbal voor B-jeugd. Vanaf 11.00 uur strijden acht teams uit heel Nederland om het kampioenschap. Om 15.40 uur begint de finale. De toegang is gratis en we heten iedereen van harte welkom.

Doelpuntenmakers KV Wolderwijd 1:
Jan 7, Anneleen 4, Rick 3, Maarten M, Mirthe, Irissa ieder 1.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Harderwijker 101 jaar oud en nog steeds boodschappen op de fiets doen 1 uur geleden
Afbeelding
Inclusie agenda niet langer onder kopje zorg en welzijn: Kwaliteitsslag door gemeente Harderwijk 3 uur geleden
Afbeelding
Harderwijkse atleten van Athlos sprinten tegen Usain Bolt 4 uur geleden
Afbeelding
Kaarten Pop Meets Classic voor voedselbank in Harderwijk 4 uur geleden
Afbeelding
Uitstel antwoord op vragen exploitatie van sportcafé sportcomplex De Sypel 4 uur geleden
Afbeelding
Energievolle ‘zonnebloem’ aan de Randweg in Harderwijk 5 uur geleden
Afbeelding
Ruimte binnensport is al jaren ‘bevroren’ door krapte 5 uur geleden