Emy Engel, Twan Rieksen en Eline Westhuis gaan naar de WK Trampolinespringen in Birmingham.
Emy Engel, Twan Rieksen en Eline Westhuis gaan naar de WK Trampolinespringen in Birmingham. LR Sportfotografie

Harderwijkse Eline Westhuis met SPARTA Ermelo op WK Trampolinespringen in Birmingham

25 september 2023 om 11:30 Gymnastiek

ERMELO Na een streng kwalificatieproces heeft de KNGU drie trampolinespringers van SPARTA Ermelo ingeschreven voor de Wereldkampioenschappen, die van 16 tot en met 19 november in Birmingham (GBR) plaatsvinden.

Deelnemers zijn Emy Engel (18) uit Lelystad, Eline Westhuis (17) uit Harderwijk en Twan Rieksen (13) uit Baarn. De drie trainen al jaren vier keer per week in de Wethouder Balverszaal onder leiding van SPARTA hoofdcoach Alice Linthuis.

DEBUUT WESTHUIS

Westhuis en Engel komen uit in de leeftijdscategorie 17-21 jaar. Engel was er vorig jaar ook bij. Voor Eline Westhuis is het een debuut in deze categorie. De Harderwijkse heeft wel vier keer eerder deelgenomen aan de WK als 13- en 14-jarige en als 15- en 16-jarige. Voor de 13-jarige Twan Rieksen is het zijn debuut.

SYNCHROONKOPPEL WESTHUIS EN BROUWERS

De Nederlandse WK afvaardiging bestaat uit 22 springers, die allen op basis van individuele prestaties in het kwalificatieproces zijn uitverkozen. Binnen dat team kunnen ook koppels worden gevormd om deel te nemen aan de WK sychroonspringen. Zo vormt Eline Westhuis een synchroonkoppel met Megan Brouwers van Flikflak Den Bosch, waarmee ze brons won op de NK dit jaar. Emy Engel vormt een koppel meet Madelief Wijkstra van Triffis Alkmaar.

HOOGTE SPORTZAAL NAAR 11 METER

SPARTA is al jaren hofleverancier van Nederlandse afvaardigingen naar internationale wedstrijden trampolinespringen. Alleen de hoogte van de Wethouder Balverszaal is niet toereikend om dat niveau in de toekomst te garanderen op senior-niveau. Om die reden is de hoogte van een deel van het nieuwe sportcentrum Zanderij verhoogt naar 11 meter. Daarmee blijven de jeugdige topspringers in Ermelo perspectief houden op aansluiting bij de wereldtop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie