!
Prijsuitreiking.
Prijsuitreiking. Foto: Carla Meeuwisse

Openlucht Monumentendag groot succes

18 september 2020 om 12:29 Algemeen

HARDERWIJK - Afgelopen zaterdag, 12 september, was het de landelijke  pen Monumentendag. Vanwege de coronamaatregelen, was het niet mogelijk om de dag als vanouds te laten verlopen. 

Het in en uit lopen van monumenten zou niet op de gepaste afstand kunnen. Daarom hebben een aantal mensen uit de commissie Open Monumentendag Harderwijk en leden van de Levende Historie de handen ineen geslagen om een alternatieve invulling aan deze dag te geven. Zij hebben een puzzeltocht gemaakt, die gratis was af te halen bij een kraam voor het Oude Stadhuis. De kraam werd bemand door twee dames uit vroeger tijden en ook onderweg tijdens de puzzeltocht waren er op verschillende locaties mensen van De Levendde Historie aanwezig om door middel van spel een inkijkje in de geschiedenis van Harderwijk te geven. 

De opkomst was heel groot en de reacties achteraf waren enthousiast. Er waren zelfs echte harderwijkers die verbaasd vertelden, in hoekjes van de stad te zijn geweest die ze nog nooit hadden gezien. Ook kinderen genoten van de puzzeltocht. Er waren vier mooie gesponsorde prijzen te winnen en de prijswinnaars waren blij verrast.

Kortom een zeer geslaagde Openlucht monumentendag. Volgend jaar  kunnen de monumenten hopelijk wel weer binnen bezocht worden, maar een combinatie met een spelelement zoals dit jaar zal zeker weer een onderdeel worden van Open monumentendag 2021.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie