Het ziekenhuis merkt dat door de scherpere coronaregels de verbale agressie en intimidatie richting medewerkers toeneemt. 'Onacceptabel'.
Het ziekenhuis merkt dat door de scherpere coronaregels de verbale agressie en intimidatie richting medewerkers toeneemt. 'Onacceptabel'. Foto: LD Heller

Aantal coronapatiënten in St Jansdal stijgt: ‘Ziekenhuis is veilig’

Algemeen

Ook in ziekenhuis St Jansdal is tijdens deze tweede coronagolf het aantal coronapatiënten aan het stijgen. Het ziekenhuis wil benadrukken dat mensen het St Jansdal veilig kunnen bezoeken. 

HARDERWIJK - Het ziekenhuis vindt het belangrijk dat de normale zorg zo goed mogelijk doorgaat. 

Heeft u klachten of twijfels of u naar het ziekenhuis kunt komen op het moment van uw geplande afspraak? Neem dan contact op met de betreffende polikliniek. Samen met u kijken zij of uw afspraak kan doorgaan. 

Zeg uw afspraak niet af zonder overleg. ‘Door het treffen van allerlei maatregelen vergroten wij de veiligheid in ons ziekenhuis voor zowel patiënten, bezoekers als medewerkers’, aldus het ziekenhuis.

Isolatie

Op de zogeheten cohortafdeling krijgen alle patiënten met corona of verdenking daarop in isolatie verpleging. Hierdoor kan de zorg op de andere afdelingen zo normaal mogelijk doorgaan. 

Het kan zijn dat een geplande operatie moet worden verzet. Samen met de behandelend arts volgt een zorgvuldige afweging welke operaties veilig kunnen worden uitgesteld. 

Verder gaat de zorg gewoon door, zeker de zorg die niet kan wachten. Vooralsnog gaan geplande afspraken op de polikliniek door. 

Masker dragen

Het is belangrijk dat iedereen die het ziekenhuis bezoekt zich houdt aan de coronamaatregelen. Wij vragen patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar dringend om een eigen masker te dragen. Dit geldt voor alle locaties. 

Ook de zorgverleners die niet achter plexiglas werken dragen een masker. Kom dus alleen naar het ziekenhuis, behalve wanneer u gevraagd bent om één begeleider mee te nemen, u in een oncologisch behandeltraject zit, uw kind een afspraak heeft, u een beperking heeft waardoor begeleiding noodzakelijk is of wanneer u een afspraak heeft op de poli geriatrie. In deze gevallen mag er één begeleider mee. 

Kijk voor alle maatregelen op www.stjansdal.nl.

Agressie

Het ziekenhuis merkt dat door de scherpere coronaregels de verbale agressie en intimidatie richting medewerkers toeneemt. Het korte (corona)lontje steekt steeds vaker de kop op. ‘Wij vinden dit niet acceptabel’, aldus het ziekenhuis. ‘Wij snappen de frustraties, maar begrijpen niet dat deze op onze zorgverleners wordt afgereageerd. Het is een moeilijke tijd ook voor zorgverleners. Laten wij hier op een vriendelijke manier samen doorheen komen.’

Zorgverleners gezocht

Op dit moment kan het ziekenhuis de zorg voor patiënten nog uitvoeren met de eigen medewerkers. We zien echter wel dat de zorg rondom corona weer toeneemt en zoeken daarom voor de komende periode extra hulp voor de kliniek en de IC.

Bent u BIG geregistreerd verpleegkundige, gediplomeerd verzorgende IG of IC-verpleegkundige? Kom dan de zorgverleners van het St Jansdal versterken. Kijk voor vacatures op www.werkenbijstjansdal.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Appartementen onbewoonbaar na brand in Zeewolde 5 aug, 14:45
Afbeelding
Gondelvaart met 4.500 scouts in Zeewolde 5 aug, 08:57
Afbeelding
Provincie Gelderland vaart voor het eerst mee met Pride Amsterdam 5 aug, 08:45
Afbeelding
Provincie Gelderland waarschuwt voor steile bodems in zwemlocaties 4 aug, 10:27
Afbeelding
Brand aan boord van Harderwijks schip 4 aug, 09:00
Afbeelding
‘Bus biedt zoveel meer aan techniek’ 3 aug, 15:00
Afbeelding
Kamers vol historische verhalen bij Stadsmuseum Harderwijk Uitjes in de regio 3 aug, 11:00