!
Afbeelding
Foto: Nicolas Hansen
aangeboden door keuze.nl

Besparen op mijn internet kosten

18 juni 2021 om 15:39 Algemeen

In het laatste jaar is het internetgebruik van het Nederlandse huishouden flink omhooggegaan. Dit komt voornamelijk doordat een groot aantal Nederlanders is gaan thuiswerken en veel gebruik maakt van videobellen. Ook zijn we tijdens de lockdown meer gebruik gaan maken van streamingdiensten en online gamen. Nu een groot deel van Nederland veel meer gebruik maakt van internet is het een goed idee om te kijken of je huidige internet abonnement nog steeds voordelig is.

Waarom nu overstappen naar een nieuw internet abonnement?

Geld besparen is de voornaamste reden om over te stappen naar een nieuw internetabonnement. De meeste mensen blijven jaren lang bij dezelfde internet provider. Hierdoor missen ze verschillende aanbiedingen van andere providers waardoor ze veel geld hadden kunnen besparen. 

Een andere goede reden om over te stappen is dat je huidige internetsnelheid niet meer aan je verwachtingen voldoet. Tijdens het thuiswerken sturen en downloaden we vele documenten en videobellen we met onze collega’s. Vooral in een huishouden met kinderen kan het zo zijn dat de huidige internetsnelheid niet langer voldoet aan jullie eisen. Door verschillende internet abonnementen met elkaar te vergelijken kom je misschien wel een voordeliger abonnementen tegen die een hogere snelheid heeft. 

Internet abonnementen vergelijken

Tegenwoordig heb je online verschillende vergelijksites waarbij je gemakkelijk kan internet vergelijken. Bij deze vergelijkers hoef je alleen je postcode in te voeren om een overzicht te krijgen van alle internet abonnementen die voor jou beschikbaar zijn. 

Dit kan belangrijk zijn omdat lang niet alle type internetverbindingen beschikbaar zijn op elk adres. Op veel adressen is er bijvoorbeeld nog geen optie voor glasvezel waardoor je geen gebruik kan maken van een aanbieding bij glasvezel abonnement. 

De 3 verschillende internetverbindingen 

Er zijn 3 verschillende type internetverbindingen waaruit je kunt kiezen: DSL, kabel en glasvezel. Elk type internetverbinding heeft zijn voor en nadelen. 

Bij DLS internet gaat het internetsignaal via de telefoonlijn naar je huis. DSL internet heeft het voordeel dat het bijna overal beschikbaar is en de goedkoopste optie is. De nadelen zijn dat het de meest onstabiele verbinding heeft van de drie en vaak de laagste internetsnelheden. 

Kabel internet wordt geleverd via de televisiekabel. Hierdoor moet je bij kabel internet altijd tv erbij nemen. Kabel is op de meeste adressen beschikbaar en heeft hogere snelheden. De nadelen van kabel is dat weinig keuze hebt als het gaat om abonnementen en dat je verplicht tv erbij moet nemen.  

Glasvezel internet heeft de meest stabiele verbinding en de hoogste snelheden. Met een glasvezel internetabonnement kun je tijdens het thuiswerken dus snel grote bestanden downloaden en zonder zorgen videobellen. Het enige nadeel met glasvezel is dat het nog niet overal beschikbaar is. Providers zoals KPN en T-Mobile werken er de komende jaren aan om glasvezel voor zoveel mogelijk huishoudens beschikbaar te maken. KPN heeft zelfs als doel gesteld om eind 2026 zo’n 80 procent van de huishoudens de optie voor glasvezel internet te geven. 

Welk internetabonnement past het beste bij mij?

Nu je een overzicht hebt van alle beschikbare abonnementen bij jou in de buurt is het tijd om te kiezen wat voor internet abonnement je wil. 

Kijk je bijna geen tv en bel je alleen via je smartphone? Dan is alleen internet abonnement de beste keuze. Wil je liever tv en internet van dezelfde provider hebben? Dan is een internet met tv pakket de beste keuze. Als je ook nog telefoon bij je abonnement wil kan je het beste kiezen voor een alles in 1 pakket. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie