!
Afbeelding
Foto: Hans van Oosterhoudt

Veilige evenementen in Harderwijk

17 juni 2021 om 13:41 Algemeen

HARDERWIJK -  Door de gemeente Harderwijk wordt ingezet op een soepele herstart van het evenementenseizoen. Zodra de rijksoverheid vanaf eind juni ruimte biedt voor het verder versoepelen van de corona-maatregelen gaat de gemeente binnen de geldende landelijke maatregelen haar best doen om evenementen weer mogelijk te maken.

Wijnand Kooijmans

Burgemeester Harm-Jan van Schaik: “Het past bij Harderwijk om een sector die door bijzondere omstandigheden onder druk staat, perspectief te bieden voor veilige evenementen. De concentratie aan evenementen in augustus en september is groter dan in voorgaande jaren. Dit brengt extra druk met zich mee op de omgeving, de verlener van de vergunningen, de hulpdiensten en politie en handhaving. De gemeente wil samen met de organisatoren werken aan een soepele opstart van het evenementenseizoen.”

Evenementen die voor dit jaar al gepland staan en een vergunning hebben gekregen krijgen voorrang en kunnen doorgaan als als de geldende coronamaatregelen wordt voldaan. Organisatoren van evenementen die vorig jaar al waren voorbereid maar toen niet door konden gaan, krijgen vervolgens de mogelijkheid om die dit jaar alsnog te realiseren.

Ondanks dat de kalender al goed is gevuld kunnen bij de gemeente nieuwe aanvragen voor evenementen worden ingediend. Hiervoor geldt de normale vergunningsprocedure. Het college geeft wel aan dat er nog veel onzekerheden bestaan. Zoals de groepsgrootte binnen en buiten, wel of geen toegangstesten, het wel of niet loslaten van de anderhalve meter verplichting en het al dan niet dragen van mondkapjes. Het risico op dit punt wordt door de gemeente bij de organisatoren van evenementen gelegd.

In het kader van corona verleent de gemeente ook vergunning aan Kok Experience aan de Hoofdweg in Harderwijk voor de plaatsing van een overkapping waaronder een drankje mag worden geschonken. Op grond van de huidige regels zou dat verboden zijn. Kok heeft echter een verzoek ingediend aangemerkt te worden als zelfstandige horeca. Hierdoor ontstaat zicht op legalisatie van de situatie en kan het college medewerking verlenen aan een tijdelijk terras.

In eerste instantie had het college wel toestemming verleend voor het plaatsen van de overkapping. In de regels was toen nog aangegeven dat het bouwwerk niet mocht worden gebruikt ten behoeve van zelfstandige horeca. Van dat besluit wordt nu afgeweken.

Het college had eerder al besloten uitbreiding van bestaande terrassen toe te staan. Omdat Kok niet voldeed aan de daarvoor geldende regels moest door het college nu hiervoor een afzonderlijk besluit worden genomen.

Met het besluit wil het college de ondernemer de kans bieden extra inkomsten binnen te halen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie