!
Afbeelding
Foto: Hans van Oosterhoudt

Burgerfabriek houdt dwangsom

30 juli 2021 om 17:39 Algemeen

Harderwijk - De dwangsom van 5.000 euro per dag welke is opgelegd aan Ago in Harderwijk blijft in stand. Het college van burgemeester en wethouders neemt met dit besluit het advies over van de onafhankelijke commissie bezwaarschriften. 

Wijnand Kooijmans

Het bedrijf wilde een aantal evenementen houden onder de naam ‘Burgerfabriek’. Het ging om een zogenoemde Drive-Thru waarbij wordt gewacht op eten dat wordt bereid en men ondertussen kan luisteren naar een dj die plaatjes draait.

Burgemeester Harm-Jan van Schaik van Harderwijk kwam op de hoogte van de activiteiten door middel van een artikel in de krant. Hij besloot de dwangsom op te leggen omdat voor het evenement geen vergunning is afgegeven en het een activiteit betreft die niet past binnen het bestemmingsplan.

De eigenaar tekende bezwaar aan omdat hij vindt dat er geen sprake is van een evenement maar een dagelijks terugkerend evenement. Ook vindt hij dat het bestemmingsplan niet wordt overtreden omdat de auto’s rijden over een plek waar normaal karts tijden. De bezwaren worden door de commissie ongegrond bevonden. Dat betekent dat de dwangsom intact blijft en bij overtreding handhavend kan worden opgetreden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie