(Vlnr) Cicilia Wouters, Mart, Truida en Johan de Vries in het eigentijdse interieur van Apéro by Luigi's. ,,Dit is een uniek concept voor Harderwijk."
(Vlnr) Cicilia Wouters, Mart, Truida en Johan de Vries in het eigentijdse interieur van Apéro by Luigi's. ,,Dit is een uniek concept voor Harderwijk." Foto: Rommy van Olst (Luigi's)

Apéro by Luigi’s nieuw op Markt Harderwijk: tweede zaak, tweede generatie

28 oktober 2022 om 19:00 Zakelijk

HARDERWIJK Sinds donderdag 20 oktober heeft de horeca aan de Markt een nieuwe blikvanger. Apéro by Luigi’s is een uitbreiding naast lunchroom en restaurant Luigi’s, dat al 30 jaar gerund wordt door Johan en Truida de Vries. Apéro by Luigi’s is bedacht door de nieuwe generatie. Zoon Mart is liefhebber van destillaten en wijnen en maakt cocktails ‘zoals het hoort’.

„Ik wilde een bar beginnen waar je een mooie wijn kunt drinken, zonder dat je erbij moeten eten. Het resultaat is een uniek concept voor Harderwijk. Met een nette wijnkaart, uitgebreide collectie gedestilleerd voor de liefhebber en originele cocktails. Het is hip om cocktails te maken, maar ik doe het wel zoals het hoort”, vertelt Mart de Vries. Hij heeft een horecaopleiding gevolgd aan de Hotelschool in Amersfoort en de European Bartender School in Berlijn doorlopen. ,,Ik heb in Berlijn en op Bonaire gewerkt en ook in verschillende horecazaken in Harderwijk en de regio, van pannenkoekenhuis tot sterrenrestaurant. Daarvoor ben ik begonnen als afwasser en in de bediening bij Luigi’s. Ik wilde ondernemer worden en graag iets voor mezelf beginnen.”

UNIEKE KANS Begin dit jaar werd bekend dat Rob Verdouw ging stoppen met Holtman Mannenmode. Ruim 30 jaar was in dit pand een kledingzaak gevestigd. Het betekende voor Johan en Truida een unieke kans om uit te breiden. Zij zijn in 1992 Luigi’s gestart, hebben in 30 jaar de zaak opgebouwd met een beneden- en bovenverdieping en mooi terras, maar verdere uitbreiding zat er op deze locatie niet in. Dus kozen ze voor een strategische overname. Johan: „Mart wilde graag in ons bedrijf stappen, dus toen we dit pand konden huren, grepen we de kans met beide handen aan. Zo’n kans krijg je één keer.”

AANGENAAM CHIQUE Na een vergunningstraject volgde een ingrijpende verbouwing, waarbij alles gestript en opnieuw opgebouwd is en nieuwe leidingen zijn getrokken. Het luchtventilatie- en luchtafvoersysteem is volgens de nieuwe richtlijnen na corona. Het resultaat is een eigentijds interieur met een gietvloer, strak design en gladgestucte muren. De donkerblauwe veloursbanken, de bar met bronzen blad en gouden accenten en de wijnklimaatkast geven het interieur een uitstraling van aangenaam chique. ,,Maar ook voor een biertje kun je hier binnenlopen.”

De nadruk ligt op het drankassortiment; de keuken is klein. Mart: „Je kunt hier een stukje kaas, ham of sardientje krijgen, maar alles koud. Het zijn eetlust stillende hapjes op niveau. Apéro is Frans voor borrelen. In deze bar kun je samenkomen met vrienden voor een drankje, voorafgaand aan het diner - het aperitief - maar ook na het diner, het digestief.”

LIEFHEBBERS Apéro by Luigi’s is geopend van donderdag tot en met zondag. Mart werkt met een gepassioneerd team - echte liefhebbers van het vak. Zijn vader Johan is ‘supertrots’. ,,Ik ben blij dat hij dezelfde passie heeft als Truida en mij. We zijn trots op wat hij doet en kan en op de mooie zaak die is neergezet. Dit had nooit bij Luigi’s gekund. Wij zijn te klein om een bar te plaatsen, zoals het hier te klein is om een keuken te plaatsen. Maar het vult elkaar mooi aan.” 

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie