Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. Pixabay

Parkeervergunning bewoners Veemkade in Harderwijk wordt niet verlengd, appartementencomplex heeft geen recht op vergunning

30 november 2023 om 09:36 Verkeer en vervoer

HARDERWIJK Bewoners van het appartementencomplex Veemkade die ten onrechte een parkeervergunning hebben aangevraagd en verkregen, hebben van de gemeente Harderwijk een brief ontvangen dat deze vanaf 1 januari 2024 niet wordt verlengd. 

Dat geeft wethouder Wilco Mazier te kennen naar aanleiding van vragen van Menno Doppenberg over het parkeren in de Ariestraat. Hij heeft twijfels over de communicatie rond de plicht hier alleen te mogen parkeren met een vergunning. Volgens wethouder Mazier is er echter meerdere keren uitvoerig sprake geweest van communicatie van de bewoners, zelfs al voor ze er woonachtig waren. 

Het vergunningenbeleid geldt in totaal voor drie straten. Bewoners van het gebied hebben onder meer een brief gekregen met daarin aangegeven waar wel en niet zonder vergunning mag worden geparkeerd en of al dan niet een parkeervergunning kan worden aangevraagd. De vergunningplicht is in augustus ingegaan. In eerste instantie zijn achttien waarschuwingen uitgedeeld voor mensen die zonder vergunning parkeerden. Eind oktober is overgegaan tot het uitschrijven van boetes en dat zijn er inmiddels 23. De bewoners van het appartementencomplex waren er tussendoor geslopen dat ze een vergunning konden aanvragen. Daarvan heeft een aantal mensen gebruik gemaakt. maar die krijgen nu hun vergunning niet verlengd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie