Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. Pixabay

Bewoner binnenstad Harderwijk moet 178 euro boete betalen voor niet verwijderen van auto, bezwaar maken via e-mail niet mogelijk

16 november 2023 om 17:51 Verkeer en vervoer

HARDERWIJK Het indienen van een bezwaarschrift per e-mail is binnen de gemeente Harderwijk niet mogelijk. Dat maakt dat het bezwaarschrift van een inwoner van Harderwijk niet ontvankelijk wordt verklaard en daarmee niet in behandeling wordt genomen. De man was in de gelegenheid gesteld zijn fout te herstellen maar heeft daarop niet gereageerd.

De man had zijn auto geparkeerd op de parkeerplaats P6A. Door zijn buren werd hij er op geattendeerd dat het parkeerterrein werd leeggehaald door boa’s. Hij rende naar buiten en trof zijn auto half op een bergingsauto aan. Toen hij kenbaar maakte dat het om zijn auto ging, werd hij voor de keuze gesteld direct 178 euro te betalen of driehonderd als deze naar Ermelo werd gesleept. Hij gaf in zijn bezwaarschrift aan, verbouwereerd de 178 euro maar aan de berger te hebben betaald.

Hij vindt de handelwijze van de gemeente niet correct. Zo heeft hij, in tegenstelling tot zijn buren, geen brief ontvangen dat de auto moest worden weggehaald op de betreffende dag. Door ziekte heeft hij de auto bovendien een tijd niet gebruikt en daardoor ook de matrixborden niet gezien waarop werd aangekondigd dat er op het betreffende moment niet geparkeerd mocht worden.

Hij geeft aan dat hij best zijn auto had willen verplaatsen als hij wist van de noodzaak. Dat hoort nu eenmaal bij het wonen in de binnenstad, zo geeft hij aan. Het stoort hem bovendien dat op de betreffende dag op het terrein geen enkele activiteit is ondernomen, geen opbouw en het evenement vond pas een dag later plaats. Bovendien vindt hij het vreemd dat auto’s die op een laad-losplaats stonden niet van een parkeerbon werden voorzien. De willekeur van het parkeerbeleid stoort hem enorm.

Benjamin Terpstra
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie