Huidige situatie rondom Waterfront.
Huidige situatie rondom Waterfront. Gemeente Harderwijk

Parkeerterreinen P1 Havendijk en P2 Noord verdwijnen in Harderwijk, vergunninghouders moeten uitwijken naar P2 Zuid

24 maart 2023 om 11:00 Verkeer en vervoer

HARDERWIJK De komende jaren komen er veel woningen bij in het Waterfront. Dit betekent dat de gemeente Harderwijk  de huidige parkeerterreinen anders gaan inrichten. 

Vanaf het derde kwartaal van 2023 start de gemeente met de bouwwerkzaamheden in deelgebied 6. Hierdoor verdwijnen de parkeerterreinen P1 en P2 Noord. Vergunninghouders (bewoners, ondernemers binnenstad en werknemers Huis van de Stad) kunnen uitwijken naar P2 Zuid waar de gemeente 150 parkeerplaatsen heeft bijgemaakt. In totaal telt P2 Zuid 500 parkeerplekken. Voor de bezoekers van het Dolfinarium geldt dat zij (vooral bij topdrukte) worden geleid naar P8. Daar zijn 1900 parkeerplekken beschikbaar.

(Artikel gaat onder afbeelding verder)


Afbeelding: Gemeente Harderwijk

Vanaf 2025 starten de bouw van de parkeergarage aan de Kop van de Stadswerven. Dit levert weer parkeerplekken op. Hoeveel plekken er in de parkeergarage komen en voor wie, is nu nog niet duidelijk. Zeker is dat de bewoners van de Kop van de Staswerven een parkeerplek krijgen toegewezen. 

(Artikel gaat onder afbeelding verder)


Afbeelding: Gemeente Harderwijk

Vanaf 2027 gaat de gemeente ook op P2 Zuid bouwen en verdwijnen hier de parkeerplaatsen. De nog te bouwen parkeergarage aan de Kop van de Stadwerven is dan klaar. De komende periode wordt besloten wie er, naast de toekomstige bewoners van de Kop van de Stadswerven, een plek krijgen in deze garage. 

(Artikel gaat onder afbeelding verder)


Afbeelding: Gemeente Harderwijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie