Bloemen voor Heimen Doornhof, Jan de Groot en Aart Petersen (rechts) voor hun langjarige lidmaatschap van Zwart-Wit'63.
Bloemen voor Heimen Doornhof, Jan de Groot en Aart Petersen (rechts) voor hun langjarige lidmaatschap van Zwart-Wit'63. Foto: Peter Sitsen

60-jarig jubileum Zwart-Wit’63 groots gevierd in Harderwijk: speciale wedstrijden en veel muziek in de feesttent

22 mei 2023 om 14:38 Verenigingen

HARDERWIJK Met vier dagen feest vierde Zwart-Wit’63 het 60-jarig bestaan. O.a. oud-profs Andy van der Meijde (foto), Royston Drenthe en Glenn Helder kwamen naar de Parkweg. FC De Rebellen won met 4-6 van Zwart-Wit’63. Creators FC, een team van vloggers, 7-7 tegen Zwart-Wit en was er 1.000 man op het sportpark. 

De opbrengst was voor Stichting steun Emma Kinderziekenhuis. „Het was een groot spektakel en met de feestavonden met artiesten ging het dak eraf. Iedereen heeft enorm genoten”, aldus Angenieta Garcia y Draijer.

Zwart-Wit’63 vierde van 17-20 mei haar 60-jarig bestaan met een programma voor ieder wat wils. De Youtube influencers van FC The Creators en de oud-profs FC De Rebellen kwamen naar de Parkweg voor een wedstrijd, er was een 7x7 35+ jubileumtoernooi en vier avonden muziek in de feesttent.

(Artikel gaat onder afbeelding verder)


FC De Rebellen met Andy van der Meijden (aan de bal) speelde zaterdag een jubileumwedstrijd tegen Zwart-Wit’63. - Foto: Peter Sitsen

Op Hemelvaartsdag genieten circa 60 leden en oud-leden (veelal 65+) van een uitgebreide, voor het grootste deel gesponsorde brunch: een reünie van oude bekenden. Aart Petersen (74) is al 58 jaar lid en heeft bij de receptie op het podium een bos bloemen gekregen. Hij heeft tot zijn 17e bij VVOG gevoetbald en is toen naar Zwart-Wit gegaan. ,,Mijn vader was van de kerk en had een deal gemaakt met de voorzitter van Zwart-Wit, Henk Visser. Die voetbalde op zondag bij VVOG en zou daarmee stoppen als ik bij Zwart-Wit ging spelen. Ik was jong en had daar niks over te vertellen. Uiteindelijk heb ik 20 jaar in het eerste gekeept.” Petersen hielp jarenlang zeven dagen per week als vrijwilliger op de club. Nu beheert het erelid de pot ‘lief en leed’. „Ik ga langs bij mensen die ziek zijn om een bloemetje of fruitmand te brengen. De club betekent alles voor mij, Zwart-Wit is mijn leven. Het is hier ons kent ons. Ik heb ook helemaal toegeleefd naar deze feestweek, dat vind ik prachtig.” Ook Goossen Foppen (56) is een echte clubman. Hij was 8 jaar toen hij jeugdlid werd. Doordat hij bij de vrijwillige brandweer zat, is hij er een jaar of zeven tussenuit geweest. Sinds zijn zoontje lid werd, is Foppen weer terug. Hij doet zes en soms zelfs zeven dagen in de week ‘voorkomende werkzaamheden’. „In 2017 ben ik afgekeurd, voornamelijk door een kapotte rug. Zwart-Wit is een leuke, gezellige club en daarom steek ik er ook veel tijd in. Van maandag-vrijdag met nog vijf man materiaal onderhoud, schoonmaken, een beetje prutsen’’, zoals hij het noemt. „Op zaterdag het wedstrijdsecretariaat en als afsluiter een biertje drinken.”

(Artikel gaat onder afbeelding verder)


De opbrengst van de wedstrijd tegen Creators FC was voor Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis. - Foto: Peter Sitsen

Van de oude garde zijn Willem Jongetjes (72) en Anton van den Brink (70) van de partij. Jongetjes is lid vanaf 1969 en heeft 10 jaar in het eerste gespeeld. Van den Brink is vanaf 1973 lid en was 9 jaar eerste elftal speler. Vanaf 1975 waren ze teamgenoten. „Wij hadden al douches maar bij Stroe moest je je buiten wassen bij de pomp en je moest eerst de schapen van het weiland afjagen.” Jongetjes heeft met zijn bouwvakkerservaring veel gedaan aan de accommodatie en doet nog onderhoud. Van den Brink helpt bij het schilderwerk. Ze vinden dat de sfeer altijd goed is gebleven. „Zwart-Wit is nog steeds een club van gezelligheid. Iedereen kan goed met elkaar.” Heidi van den Os (55) is deze week benoemd tot lid van verdienste. Dat zag ik niet aankomen, ik was helemaal verrast.” Zij draait al ruim 12 jaar mee bij de bardiensten en regelt het rooster. Ook heeft ze heel lang de tenues gewassen. Nu zit ze in de jubileumcommissie. „Met een groep van 16 zijn we 1,5 jaar druk geweest. Er zijn heel leuke ideeën uitgekomen, voor jong tot oud. Mijn taak was mensen vragen om te helpen bij de feestweek. Het is mooi om te zien dat heel veel vrijwilligers beschikbaar zijn.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie