Goossen van der Sluis krijgt het eerste lot overhandigd van jeugdlid Lenny.
Goossen van der Sluis krijgt het eerste lot overhandigd van jeugdlid Lenny. Foto: Marco Jansen

Zwart-Wit’63 wil 60-jarig bestaan groots vieren: mooie prijzen, feesttent en FC De Rebellen

Voetbal

HARDERWIJK In 2023 bestaat Zwart-Wit’63 60 jaar en de voetbalclub viert dit met een jubileumweek van 17 tot en met 20 mei. Om alle festiviteiten en activiteiten financieel mogelijk te maken is er op zaterdag 22 april de Duck-to Eendjesrace in de Haven van Harderwijk. De lotenverkoop start medio november.

,,De Duck-to Eendjesrace is een ludieke manier om geld in te zamelen om groots uit te pakken in de jubileumweek”, vertelt Angenieta Garcia y Draijer van de jubileumcommissie, die al een half jaar bezig is met de voorbereiding op het jubileum. ,,Een ‘racecircuit’ langs de boulevard, dat gebeurt niet zo vaak’’, weet voorzitter van de jubileumcommissie Jeroen IJzerman. Er zijn 4800 badeendjes ingekocht voor de Duck-To Eendjesrace, gesponsord door Tomassen Duck-to. Er komt op de boulevard een grote kraan met een big bag en om 13.30 uur worden alle eendjes in de Haven van Harderwijk tussen de drijflijnen losgelaten. Deze worden door de stroming een trechter in gedreven en het eendje dat als eerste binnenkomt wint de hoofdprijs, een elektrische FAT-bike, beschikbaar gesteld door Profile Wigger. In totaal zijn er zestig mooie prijzen te verdienen, van een 55 inch flatscreen tv tot Playstation 5.”

De race staat onder toezicht van notaris Stephanie Scheiberlich van Kern notarissen. Zij doet vanaf een boot de trekking. Angenieta: ,,De eendjes worden allemaal uit het water gehaald, er blijft niks achter. We geven ze weg aan een goed doel. We hopen dat iedereen komt kijken bij de trekking. Prijswinnaars worden persoonlijk op de hoogte gesteld.”

Loten kopen

Alle eendjes corresponderen met een lotnummer. De loten kosten 5 euro en worden de komende weken verkocht. ,,Ze zijn te bestellen via jubileum60@zwartwit63.nl en alle jeugdleden gaan langs de deuren in Harderwijk. De loten kunnen contant of per automatisch incasso worden betaald.” Lenny (6) uit JO8-1 is één van de jongste spelend leden en overhandigde het eerste lot aan voorzitter Goossen van der Sluis.  

Feesttent en livemuziek

Van 17-20 mei staat er een feesttent op het terrein aan de Parkweg, elke avond is er muziek. ,,We starten woensdag 17 mei met een receptie voor genodigden. Op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) organiseren we voor oud-leden een brunch. Deze mensen gaan we actief benaderen en ze kunnen zich opgeven. Ook Zwartwitters die al heel lang lid en actief betrokken zijn, kunnen zich aanmelden via jubileum60@zwartwit63.nl. Die dag is er ook een 7x7 toernooi en ’s avonds livemuziek.” Op vrijdag 19 mei is de jeugddag met als hoofdactiviteit de komst van FC Creators. Jeroen: ,,Deze vloggers op YouTube spelen een wedstrijdje tegen een team van Zwart-Wit.”

FC De Rebellen

Op zaterdag 20 mei komt FC De Rebellen naar Harderwijk. Dit is een team bekende oud-profvoetballers, onder wie Andy van der Meijde, Glenn Helder, John de Wolf, Pascal Bosschaart en de Belgische keeper Jean-Marie Pfaff. ,,Zij geven ’s middags een clinic aan alle jeugdleden en spelen een wedstrijd tegen een combinatie-elftal van Zwart-Wit.” De jubileumweek wordt afgesloten met een Black&White party met drive in show van Q-Music en optredens van live-artiesten.

Meer info:zwartwit63.nl/486/60jarigjubileum

Marco Jansen

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal bijstandsontvangers daalt ook op Noordwest Veluwe: laagste niveau in negen jaar 3 uur geleden
Afbeelding
Nikki Braafhart neemt deel aan Miss Teen of Gelderland 2023: ‘Volledig uit mijn comfortzone’ 15 uur geleden
Afbeelding
Herdenking van het overleden kind op Begraafplaats Elzenhof in Harderwijk 16 uur geleden
Afbeelding
Wim en Tina Zwaart verkopen restaurant Ratatouille in Harderwijk: ‘Na 40 jaar is het tijd voor andere dingen’ 17 uur geleden
Afbeelding
Bottermuseum Harderwijk krijgt gratis verf van AkzoNobel: verven van een botter kost zo 4.500 euro 20 uur geleden
Afbeelding
Stadsmuseum Harderwijk wordt derde in strijd om VriendenLoterij Museumprijs 2022 21 uur geleden
Afbeelding
Harderwijkse verenigingen halen samen ruim 45.000 euro op voor Grote Clubactie 21 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie