De opening van Speelstrand op Veluwe aan Zee werd beklonken met een naambord.
De opening van Speelstrand op Veluwe aan Zee werd beklonken met een naambord. Leisurelands

Speelstrand op Veluwe aan Zee geopend: speel- en klimtoestellen, een chill-tafel, volleybalnetten en bbq’s.

2 juni 2023 om 18:00 Recreatie

PUTTEN Het Speelstrand op Veluwe aan Zee (voormalig strand Nulde) is dinsdag werd met veel enthousiasme en onder grote belangstelling geopend. Het zonnetje scheen, de kinderen waren enthousiast en sfeer was goed. Na de opening van natuurgebied De Veluwse kust is het Speelstrand de tweede deeloplevering van het gebied Veluwe aan Zee.

 

Het Speelstrand is speciaal ingericht voor kinderen en tieners. Voor de jongere kinderen is er een ruim aanbod van speel- en klimtoestellen en voor de tieners is een strand ingericht met een grote chill-tafel, volleybalnetten en bbq’s. Ook het strandpaviljoen heeft een metamorfose ondergaan met een mooi ingericht terras.

OPENING SPEELSTRAND 

Beheerder Leisurelands laat weten: ,,De opening van het Speelstrand was een groot succes. Het weer was perfect, er was muzikale entertainment, een enthousiaste groep kinderen en gratis ijs en friet. De leerlingen van basisschool de Steenenkamer uit Putten hadden de eer als eerste de speeltoestellen te beklimmen. Ze gingen van de glijbaan, klommen in de touwen en klauterde op het schip. Zo is er plezier voor alle leeftijden.”

VELUWE AAN ZEE

Begin 2022 heeft Leisurelands een begin gemaakt met de herinrichting en doorontwikkeling van het gebied Veluwe aan Zee. Veluwe aan Zee is de 10 km kuststrook langs het Veluwemeer en is nu nog bekend als strand Nulde en strand Horst. Het gebied krijgt de komende tijd een kwaliteitsimpuls en wordt dé trekpleister voor inwoners en toeristen van de Veluwe.

GETHEMATISEERDE STRANDEN

De stranden op Veluwe aan Zee krijgen allemaal verschillende thema’s om in te kunnen spelen op de wensen van verschillende bezoekers. Zo komt er een strand speciaal gericht op groepen (het vriendenstrand), surfers (de surfstranden), maar ook voor bezoekers die in een Ibiza-achtige omgeving de zon willen zien ondergaan (Sunsetbeach).

NIEUWE BEPLANTING

Naast de nieuwe inrichting wordt ook aan andere aspecten gedacht. Zo wordt later dit jaar op verschillende plekken nieuwe beplanting aangebracht om meer rust op het gebied te creëren en ook om een schuilplaats te bieden aan dieren uit de omgeving. Ook de bewegwijzering en de entreegebieden worden komend jaar vernieuwd. Een zonnebrandpaal zorgt ervoor dat strandbezoekers altijd de beschikking hebben over gratis huidbescherming tegen de felle zon.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie