Afbeelding
Pixabay

PvdA en GroenLinks keren zich tegen opening van Lelystad Airport

23 mei 2022 om 08:00 Politiek

HARDERWIJK De fracties van PvdA en GroenLinks keren zich in vragen aan het college van burgemeester en wethouders tegen de opening van Lelystad Airport. Waar Harderwijk Anders van mening is dat burgers beter moeten worden geholpen als ze aankloppen bij het gemeenteloket.

Door PvdA en GroenLinks wordt aangegeven dat de opening van Lelystad Airport de nodige negatieve gevolgen voor de directe omgeving meebrengt. Het college wordt daarom gevraagd of zij de mening van de beide partijen deelt dat de bedreigingen ook gelden voor Harderwijk en Hierden. En of dit invloed heeft op het positieve standpunt dat het college tot nu toe inneemt als het gaat om de opening van het vliegveld.

HINDER De twee partijen vragen zich af wat de gevolgen zijn van de opening voor Lelystad Airport voor de woningbouw in Harderwijk vanwege de stikstofnorm. Ook willen ze dat het college zich solidair verklaart met omliggende gemeenten die nog meer hinder gaan ondervinden van de commerciële luchtvaart dan de inwoners van Harderwijk en Hierden.

In tegenstelling tot het college vinden beide partijen dat de opening van het vliegveld geen enkele invloed heeft op de werkgelegenheid voor inwoners van Harderwijk en de ontwikkeling van bedrijven en organisaties in de directe omgeving van Harderwijk. Het college is steeds uitgegaan van versterking van de lokale bedrijvigheid.

Beide partijen vinden dat moet worden geïnvesteerd in duurzame toekomstbestendige reismogelijkheden die het klimaat niet verder belasten en energieneutraal zijn. En niet leiden tot verstoring van de natuur.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie