Afbeelding
Pixabay

PvdA en GroenLinks keren zich tegen opening van Lelystad Airport

Politiek

HARDERWIJK De fracties van PvdA en GroenLinks keren zich in vragen aan het college van burgemeester en wethouders tegen de opening van Lelystad Airport. Waar Harderwijk Anders van mening is dat burgers beter moeten worden geholpen als ze aankloppen bij het gemeenteloket.

Door PvdA en GroenLinks wordt aangegeven dat de opening van Lelystad Airport de nodige negatieve gevolgen voor de directe omgeving meebrengt. Het college wordt daarom gevraagd of zij de mening van de beide partijen deelt dat de bedreigingen ook gelden voor Harderwijk en Hierden. En of dit invloed heeft op het positieve standpunt dat het college tot nu toe inneemt als het gaat om de opening van het vliegveld.

HINDER De twee partijen vragen zich af wat de gevolgen zijn van de opening voor Lelystad Airport voor de woningbouw in Harderwijk vanwege de stikstofnorm. Ook willen ze dat het college zich solidair verklaart met omliggende gemeenten die nog meer hinder gaan ondervinden van de commerciële luchtvaart dan de inwoners van Harderwijk en Hierden.

In tegenstelling tot het college vinden beide partijen dat de opening van het vliegveld geen enkele invloed heeft op de werkgelegenheid voor inwoners van Harderwijk en de ontwikkeling van bedrijven en organisaties in de directe omgeving van Harderwijk. Het college is steeds uitgegaan van versterking van de lokale bedrijvigheid.

Beide partijen vinden dat moet worden geïnvesteerd in duurzame toekomstbestendige reismogelijkheden die het klimaat niet verder belasten en energieneutraal zijn. En niet leiden tot verstoring van de natuur.

Wijnand Kooijmans

advertentie
advertentie
Afbeelding
Grieta en Karel hadden 240 pleegkinderen: documentaire door Nijkerkse Olaf Koelewijn 2 uur geleden
Afbeelding
Wildproeverij met Harderwijkse bands en speciaalbier bij Stichting Onderstroom in Harderwijk 7 uur geleden
Afbeelding
Dorcas: ‘Kom kleding brengen naar Bluesdreef in Harderwijk voor hulp bij armoede, uitsluiting en crisis’ 10 uur geleden
Afbeelding
Spelers VVOG 14-1 in het nieuw gestoken door Kok Experience uit Harderwijk 11 uur geleden
Afbeelding
Wandeltocht door Beekhuizerzand en Leuvenumse Bossen met soep en koffie 11 uur geleden
Afbeelding
Fietser geschept door auto op Verkeersweg Harderwijk 12 uur geleden
Afbeelding
Project Bibliotheek op school krijgt vervolg in Harderwijk 12 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie