!
Afbeelding
Pixabay

Noodfonds ondernemers

24 januari 2022 om 17:23 Politiek

HARDERWIJK Harderwijk stelt een tijdelijk noodfonds beschikbaar voor ondernemers die niet in aanmerking komen voor rijksregelingen. Aanvragen moeten voor 1 april van dit jaar worden ingediend.

Met het noodfonds geeft het college van burgemeester en wethouders gehoor aan een motie van de gemeenteraad. In totaal stort de gemeente een miljoen euro in het noodfonds. Al eerder had de gemeente een soortgelijk fonds opgericht maar omdat er maar twee aanvragen binnen kwamen besloot het college dit fonds op te heffen. Achteraf tegen de zin van de raad.

Er worden leningen verstrekt van maximaal vijftienduizend euro. Om hiervoor in aanmerking te komen moet wel worden voldaan aan een aantal voorwaarden. Onder meer moet de ondernemer gevestigd zijn in Harderwijk en mag men financieel maximaal een reserve hebben die de tienduizend euro niet te boven gaat.

Ondernemers moeten ook duidelijk maken dat de covid-crisis de oorzaak is van hun financiële problemen. Het noodfonds is voor alle ondernemers die tussen wal en schip vallen. Dat betekent bijvoorbeeld dat ook zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) kunnen in aanmerking komen voor een lening. 

Duidelijk moet zijn dat een ondernemer liquiditeitsproblemen heeft waardoor hij niet of onvoldoende geldelijke middelen heeft om aan de financiële verplichtingen te voldoen. Met het noodfonds wil de gemeente Harderwijker ondernemers helpen extra liquiditeit te verkrijgen en daarmee de kans op hun voortbestaan te vergroten.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie