!
Afbeelding
Pixabay

Tijdelijke overkapping sportschool in Hierden

1 december 2021 om 09:30 Politiek

HIERDEN De sportschool aan de Dorpshuis in Hierden mag voor een termijn van vijf jaar een tijdelijke overkapping aanbrengen. In die tijd kan worden ontdekt of buiten sporten haalbaar is. Het college van de gemeente Harderwijk is in principe bereid mee te werken aan het verzoek.

Wijnand Kooijmans

Door de coronamaatregelen moest er buiten worden gesport. Dat is bij de sportschool opgelost door een tent te plaatsen. Daaraan wil men nu een semipermanent karakter geven gezien de positieve reacties van leden over deze voorziening en de gezondheid van sporten in de buitenlucht.

De locatie is gelegen in een gebied waar deels de bestemming wonen-dorpsgezicht van toepassing is. Dat maakt dat een tijdelijke vergunning moet worden verleend. Het college geeft aan dat het bevorderen van sporten en bewegen een goed initiatief is. Stedenbouwkundig is de overkapping in te passen en is hiervoor voldoende ruimte op het perceel aanwezig.

De overkapping betreft geen directe uitbreiding van de sportschool. Het leidt ook niet zozeer tot een toename van het aantal leden of extra sportplaatsen. Daarom vindt het college het niet noodzakelijk dat meer parkeerplaatsen worden aangelegd.

Gekeken is of binnen de bestemming maatschappelijk kan worden gebleven met het verzoek. Maar daarvoor is alleen ruimte op het parkeerterrein, Het college vindt dit niet wenselijk omdat dit ten koste gaat van het aantal parkeerplaatsen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie