!
Wilco Bos is aangewezen als lijsttrekker van de PvdA
Wilco Bos is aangewezen als lijsttrekker van de PvdA Karin Huijzendveld

PvdA kiest unaniem voor Wilco Bos als lijsttrekker

25 november 2021 om 20:58 Politiek

HARDERWIJK Wilco Bos is aangewezen als lijsttrekker van de PvdA voor de  gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Hij kreeg de unanieme steun van de leden.

Afdelingsvoorzitter Doris Goossen is blij met de keuze voor Bos. ,,Hij heeft de afgelopen vier jaar laten zien dat hij het geluid van de PvdA prima verwoord in de raad. Naast het voeren van oppositie is het hem gelukt honderd extra sociale huurwoningen in Harderwijk te krijgen.” Ze wees ook op het feit dat Wilco – samen met D66, de fouten bij de aanbesteding van de Wmo recht heeft weten te zetten waardoor mensen met aangeboren hersenletsel en dementerende ouderen verzekerd zijn gebleven van goede zorg.

AFSCHEID Laurens de Kleine neemt afscheid van de lokale politiek. Na twintig jaar werkzaam te zijn geweest als wethouder en raadslid stelt hij zich niet verkiesbaar. Op de lijst komen nu onder meer Bert van Ommen en Max Ferwerda die beiden al actief waren als commissielid. Jitske van Noordennen is met 22 jaar één van de jongste mensen op de lijst. De top vijf wordt compleet gemaakt door vakbondsbestuurder Michiel Oosterhuis.

MAANDVERBAND De fractie gaat ondersteund worden door Nesrin Varna en Marijn van de Berg (17 jaar) die de initiatiefnemer was van de maandverbandpilot op het christelijk college Nassau Veluwe.

AMBITIE Wilco Bos is trotst op de samenstelling van de lijst en het verkiezingsprogramma. ,,We willen een Harderwijk, waar voor iedereen een betaalbare woning is. Een Harderwijk waar we omzien naar elkaar en niemand buiten de boot valt.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie