!
Afbeelding
Pixabay.com

Plan voor komst parkvilla

10 september 2021 om 16:40 Politiek

HARDERWIJK Door de gemeente Harderwijk is een voorontwerp van een bestemmingsplan opgesteld voor het Waterfront-Zuid, het Waterfront en de komst van de Parkvilla.

Wijnand Kooijmans

Het gaat om de invulling van het nu nog braakliggende terrein tussen het Dolfinariumeiland en de delen Stadswerven en De Eilanden.

In het gebied wordt het waterfrontpark en het appartementencomplex Parkvilla gerealiseerd. Onder dit gebouw komt een half-verdiepte parkeergarage voor de bewoners van het complex. De exacte plannen worden nog uitgewerkt. De locatie en de maximale hoogte van het gebouw zijn wel bekend.

Het gaat om een slanke, iconische woontoren van maximaal 28 meter hoog en en met duurzame, groene uitstraling. Dat is twee meter lager dan aanvankelijk van werd uitgegaan. De hoogte viel de omwonenden rauw op het dak omdat zij uitgingen van een maximale hoogte van achttien meter. Lager dan 28 meter vindt wethouder Bert van Bijsteren onmogelijk.

De hoogte van het appartementengebouw wijkt wel af van het geldende bestemmingsplan waardoor een nieuw bestemmingsplan moet worden opgesteld. Het huidige voorstel is een eerste stap hiertoe. Het wordt toegezonden aan de partners waarmee de gemeente wettelijk overleg moet voeren. 

Een deel van de tegenstanders wil het waterfrontpark geheel vrij houden van bebouwing. Men ziet de villa liever gecompenseerd op de Kop van de Stadswerven. Het college van burgemeester en wethouders gaat hierin niet mee. Het plaatsen van een iconisch gebouw in het waterfrontpark is onderdeel van het stedenbouwkundig plan. Juist door de solitaire ligging in het park en met de duurzame uitstraling ontstaat het gewenste iconisch beeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie