Vrijdag 14 april is  Teun Toebes te zien in Theater Harderwijk met de voorstelling VerpleegThuis.
Vrijdag 14 april is Teun Toebes te zien in Theater Harderwijk met de voorstelling VerpleegThuis. Sandra Uittenbogaart

VerpleegThuis live in Theater Harderwijk: Teun Toebes schetst nieuw mensbeeld van mensen met dementie

25 maart 2023 om 20:00 Podiumkunsten

HARDERWIJK Teun Toebes schreef het boek ‘VerpleegThuis’, waarmee hij op 1 debuteerde in de bestsellerlijst. In de eerste weken gingen er ruim 30.000 exemplaren over de toonbank. Maar wie is de 22-jarige Teun Toebes eigenlijk? Vrijdag 14 april is hij te zien in Theater Harderwijk met de voorstelling VerpleegThuis. 

Teun is afgestudeerd verpleegkundige in de geriatrie. Hij is kerngezond, maar woont toch samen met dementerenden op de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Hij weet door zijn opleiding dat het leven een nachtmerrie kan zijn als het hoofd en lichaam geen of slecht contact maken. 

Om te ervaren hoe het is om een oudere te zijn in een verpleeghuis, heeft hij permanent zijn intrek genomen in een verpleeghuis in Utrecht.

ANEKDOTES

In het theater schetst Teun op een aangrijpende en ontwapende manier een nieuw mensbeeld van mensen met dementie. Aan de hand van grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes zal hij de toeschouwers op een bevlogen meenemen in een wereld die zij dachten te kennen, maar nooit eerder zo zagen. De show zal interactief zijn omdat het grote doel is dat de mensen geholpen moeten worden bij het ‘Nieuwe Denken’, dit zal vanzelfsprekend tot mooie, verrassende en hilarische gesprekken leiden.

REACTIES

Bezoekers over ‘VerpleegThuis’ en Teun: ,,Onwijs bedankt voor deze bijzondere, mooie maar vooral leerzame avond. Je bent een inspiratie voor velen. De wereld zou mooier worden als we met z’n allen een stukje thuis creëren en de waardigheid zien in mensen met dementie.” 

Een andere bezoeker schreef: ,,Ook al werk je niet in de zorg en heb je in je leven niets te maken met dementie. Ga dit zien en luister! Maar vooral doe mee, doe mee met de verandering en maak dementie zichtbaar. Dit hoort niet achter gesloten deuren.”

Teun Toebes -  VerpleegThuis is op vrijdag 14 april te zien in Theater Harderwijk. Voor meer informatie en kaarten ga je naar theaterharderwijk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie