Afbeelding
Foto: TheStandingDesk via Unsplash

Ga voor een baan die bij je past met deze 5 tips

19 mei 2023 om 08:04 Partnercontent

In het afgelopen jaar is er een flink tekort aan personeel ontstaan in Nederland, waaronder ook in Harderwijk. Misschien merk je het wel aan horecagelegenheden die niet meer alle dagen de deuren geopend hebben of aan winkels die later openen door personeelstekort. Een lastige kwestie die niet zomaar op te lossen is.

Maar: deze tijden bieden tegelijkertijd ook kansen voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe baan. Er zijn immers genoeg horeca, retail en e-commerce vacatures te vinden! Met de tips in dit artikel scoor jij een (nieuwe) baan die écht bij je past.

1. Weet waar je écht blij van wordt op zakelijk gebied

Een van de grootste voordelen van een periode van personeelstekort is dat er in iedere branche wel mensen nodig zijn. Dat betekent dat de kans groter is dan anders om te gaan voor een baan waar je écht blij van wordt. Waar je eerder misschien nooit vacatures kon vinden in de e-commerce of iets anders waar je hart ligt, kun je nu waarschijnlijk wel op meer plekken terecht.

Maar: niet iedereen weet direct welke baan wel of niet bij hem of haar past. Twijfel je over waar je gelukkig van wordt? Dan is dit eveneens een goede periode om naar je wensen te kijken. Omdat er in diverse branches vraag is naar personeel kun jij je beter oriënteren op waar je wel of niet blij van wordt. Tijd om daar achter te komen dus.

2. Doe een gratis online beroepentest voor droombaan

Wat in dit proces kan helpen, is om aan de slag te gaan met een of meerdere beroepentesten of loopbaantesten. Dat zijn online onderzoeken waarin allerlei vragen staan die je moet beantwoorden. Op basis van die antwoorden gaat de test op zoek naar banen die je goed liggen. Ook zie je welke eigenschappen je hebt en welke banen daar weer bij passen.

Naast gratis testen vind je online een heleboel betaalde testen. Het is aan te raden om eerst aan de slag te gaan met de gratis testen. Wie weet komt daar direct een passende baan in Harderwijk uit! Je kunt uiteindelijk altijd nog kiezen voor een betaalde test, bijvoorbeeld wanneer de resultaten van de gratis beroepentest niet bij je passen.

3. Ga in gesprek met een loopbaancoach

Heeft een beroepentest nog niet goed geholpen en twijfel je over de uitkomst daarvan? Dat kan natuurlijk. In zo’n geval is het aan te raden om net een stapje verder te gaan en aan te kloppen bij een loopbaancoach. Dat is een professional die jou verder kan helpen in je carrière. Samen gaan jullie op zoek naar wat er past bij wat je kunt en kent.

Wat zo voordelig is aan een loopbaancoach inschakelen, is dat hij of zij precies weet wat er speelt op de arbeidsmarkt. Daarbij helpt zo iemand bij je eigen ontwikkeling. Veel mensen denken precies te weten wat ze willen, terwijl dat in de praktijk niet zo blijkt te zijn. Een loopbaancoach geeft je inzichten over jezelf en je dromen voor de toekomst op zakelijk (en persoonlijk) gebied.

4. Ga actief op zoek naar passende vacatures

Wanneer je eenmaal weet waar je zou willen werken of wat je zou willen doen qua baan is het tijd om op zoek te gaan naar passende vacatures. Dit zoekwerk doe je tegenwoordig gewoon online. Wil je bijvoorbeeld werken in de retail zoals bij een winkel in Harderwijk en omgeving? Check dan de huidige winkel vacatures bij Match for Talent, een recruitmentbureau in Almere.

Ook andere vacatures vind je met gemak via het internet. Via de zoekmachine is het eenvoudig zoeken. Wat ook helpt, is om actief te zijn op sociale media kanalen zoals het zakelijke LinkedIn. Update je profiel en laat je netwerk weten dat je op zoek bent naar een leuke baan die bij je past en wie weet wat dat je gaat brengen.

5. Meld je aan bij een betrouwbaar recruitmentbureau

Over recruitmentbureaus gesproken: het loont als werkzoekende sowieso om je aan te melden bij zo’n bureau. Er zijn namelijk talloze van dit soort organisaties die inmiddels met hun kennis en ervaring een stempel gedrukt hebben op de arbeidsmarkt. Zo’n bureau kan je verder helpen bij het realiseren van je droombaan.

Zij gaan namelijk aan de slag met het verspreiden van je CV en het zoeken naar passende banen. Door hun enorme netwerk is er altijd wel een baan te vinden die bij je past. Daarbij komt je naam in meerdere databases terecht waardoor mensen en bedrijven je leren kennen. Dat is sowieso erg handig wanneer je op zoek bent naar bijvoorbeeld e-commerce vacatures of een baan in de buurt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie