Afbeelding
Foto Grote Broer

Circus op school? Zo ziet dat eruit!

Partnercontent

Circusacts lijken misschien ontzettend ingewikkeld, maar in de praktijk zijn de basistechnieken best wel makkelijk te leren. Circusworkshops zijn dan ook supergeschikt voor kunstonderwijs op school. Bij Grote Broer geven we al sinds 2001 kunstzinnige en culturele workshops op basisscholen door heel Nederland en onze circusworkshops zijn al jaren favoriet. In de regio Harderwijk kwamen wij al eens naar OBS Arendhorst in Ermelo, waar we een circus dagproject organiseerden voor de hele school.

Een dag vol circusactiviteiten

Onze circusdag staat altijd in het teken van twee doelen: kinderen laten kennismaken met verschillende circusdisciplines en met de hele school toewerken naar een spetterende voorstelling. Dat betekent dat we alle hoeken en gaten van de school benutten om circusworkshops te geven. In het ene lokaal leren de kinderen van een professionele jongleur hoe ze drie kegels in de lucht moeten houden, terwijl ze in een ander lokaal van een koorddanser leren hoe ze in balans kunnen blijven. Zelfs als de zenuwen door hun lijf gieren! Want uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat ze wat ze geleerd hebben laten zien aan alle kinderen van de school. Én aan hun ouders, broers en zussen. Want die komen natuurlijk ook gezellig kijken.

Een beetje extra

Beeldende kunst, theater en muziek op school: het is allemaal belangrijk. En het is allemaal ontzettend leuk! Toch hebben workshops waarin kinderen circusacts leren nét dat beetje extra. Dat zit ‘m in de succeservaring: doordat circuskunsten er zo magisch uitzien, geloven de meeste kinderen niet dat zij dat ook zouden kunnen. Als ze dan na een paar uur oefenen toch ineens op een loopkogel staan, geeft dat hun zelfvertrouwen een ontzettende boost: ze hebben hun eigen verwachtingen overtroffen! Wie weet wat ze nog meer allemaal kunnen...

Een verbindende ervaring

Een circusdag is natuurlijk vooral ontzettend leuk, maar het is ook een beetje spannend. Want als je dan eenmaal stevig op die loopkogel staat en je moet de handen van je begeleider loslaten? Dan is dat best een beetje eng. En als je tijdens de workshop jongleren eindeloos geoefend hebt met drie ballen, laat je ze dan straks als het erop aankomt en iedereen naar je kijkt niet alsnog vallen? Tijdens een circusdag verleggen kinderen hun grenzen en gaan ze hun angsten aan. En dat komt uiteindelijk aan het einde van de dag allemaal samen op het podium, waar iedereen schittert tijdens een spetterende circusvoorstelling. De circusdag is een verbindende ervaring waar iedereen op school aan meedoet!

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal bijstandsontvangers daalt ook op Noordwest Veluwe: laagste niveau in negen jaar 3 uur geleden
Afbeelding
Nikki Braafhart neemt deel aan Miss Teen of Gelderland 2023: ‘Volledig uit mijn comfortzone’ 15 uur geleden
Afbeelding
Herdenking van het overleden kind op Begraafplaats Elzenhof in Harderwijk 16 uur geleden
Afbeelding
Wim en Tina Zwaart verkopen restaurant Ratatouille in Harderwijk: ‘Na 40 jaar is het tijd voor andere dingen’ 17 uur geleden
Afbeelding
Bottermuseum Harderwijk krijgt gratis verf van AkzoNobel: verven van een botter kost zo 4.500 euro 20 uur geleden
Afbeelding
Stadsmuseum Harderwijk wordt derde in strijd om VriendenLoterij Museumprijs 2022 21 uur geleden
Afbeelding
Harderwijkse verenigingen halen samen ruim 45.000 euro op voor Grote Clubactie 21 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie