De-Dellen-Wildobservatie-zwijn
De-Dellen-Wildobservatie-zwijn Gerrit van Vemde

Wildobservatie, De Dellen

26 september 2023 om 12:09 Overig Deel je nieuws

HEERDE - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zaterdag 14 oktober 2023 wildobservaties op landgoed De Dellen. Natuurgebied De Dellen biedt een thuis aan een groot aantal edelherten en wilde zwijnen. Bij aanvang van de excursie zal de boswachter je alles vertellen over deze dieren. Eenmaal in de post is het belangrijk om zo stil mogelijk te zijn, zodat de dieren zich niet bewust zijn van onze aanwezigheid. Het kan even duren voordat de dieren zich laten zien, geduld is een belangrijke eigenschap tijdens deze excursie. Je verblijft in de wildobservatiepost tot zonsondergang, in afwachting van het wild. Dit geeft je de kans om te genieten van de prachtige omgeving en rust van de natuur. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 16.30 uur. Duur: ca. 2,5 uur.

Deelname: 12,50 euro p.p., donateurs 7,50 euro p.p. op vertoon van een geldige GLK donateurspas. 

Om rekening mee te houden: De kans dat we wilde dieren zien is aanwezig, maar is niet gegarandeerd. Of de dieren zich goed laten zien, is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden en geluid. Daarom is het noodzakelijk om stil te zijn, de telefoon uit te zetten en niet te fotograferen. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar en het meenemen van honden is niet toegestaan.

Tip van de boswachter: draag donkere, geruisloze en warme kleding, vermijd het dragen van parfum en neem een verrekijker mee. 

Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie