Organisatie JONH en De Maretak tijdens een sfeervolle Haringparty op de Vischmarkt.
Organisatie JONH en De Maretak tijdens een sfeervolle Haringparty op de Vischmarkt. Foto: Henk Merjenburgh

Haringparty brengt 55.000 euro op

Overig

HARDERWIJK Terugkijken op het verleden en proosten op de toekomst. Dat was het thema van de HK Haringparty donderdagavond op de Vischmarkt. De ode aan Dries van den Berg werd een feestelijke avond met ongeveer 700 bezoekers. De totale opbrengst was 55.000 euro, meldt bestuurslid Erwin Bruinink. De Maretak kreeg een check van 25.000 euro. Met het resterende bedrag gaat de JONH ‘iets moois voor Harderwijk doen’.

De veiling volgens Amerikaans biedsysteem, met veilingmeesters Johan Kok, Jeroen de Jong, Peter van den Berg, Erwin Bruinink en presentator Karlijn l’ Ortye duurde een half uur en bracht 40.500 euro op. Vervolgens kwamen de top-vijf bieders op het podium om met een mijnklok het finale bod uit te brengen. 

Winnaar van het door Peter Riezebos beschilderde vaatje werd Dick Lubbers van Customarie. Het winnende bod was ruim 14.000 euro.

Met de terugkeer naar de Vischmarkt is de goede weg ingeslagen, vindt Bruinink. ,,We zijn zo overladen met complimenten en bedankjes dat dit voor mij de meest succesvolle haringparty ooit is. Mensen vinden het fantastisch dat het hier weer is. We hopen een vergunning voor de komende drie jaar te krijgen. We hoeven nu niet meer bang te zijn dat iemand anders aan de haal gaat met ons feestje.” 

Er waren 700 bezoekers op de Vischmarkt.
Afbeelding
Tentweek Harderwijk in laatste week zomervakantie 13 uur geleden
Afbeelding
Boekpresentatie Ik lees en zing groep 3 13 uur geleden
Afbeelding
Ook voor de geslaagden van het VSO ZML De Lelie kan de vlag uit 13 uur geleden
Afbeelding
Podiumspektakel Harderwijk in opbouw 13 uur geleden
Afbeelding
Re-creatie Column 21 uur geleden
Afbeelding
Abnormaal Column 5 jul, 15:01
Afbeelding
Geen boete voor barmhartigheid 5 jul, 15:00