!
Afbeelding
Chalak Osman

Bekijk de nieuwe expositie door Chalak Osman in de Catharinakapel

21 april 2022 om 11:06 Overig

HARDERWIJK De abstracte olieverfschilderijen van Chalak Osman, tevens docent Beeldende Kunst en Vormgeving bij Landstede Harderwijk ISK, zijn tot en met donderdag 19 mei 2022 te bekijken in de Catharinakapel. Zijn kunstwerken kenmerken zich door diepte, ruimtelijke werking, balans en verloop van kleuren.

Het werk van Chalak Osman straalt energie, evenwicht en harmonie uit. Chalak experimenteert met veel verschillende soorten stijlen en materialen. Toch blijft zijn eigen en unieke stijl in al zijn schilderijen herkenbaar. Daarnaast herken je ook een andere kant van de wereld: een wereld vol kleur en vreugde.

OVER ZIJN WERK ,,Voor mij is schilderen een ontdekkingsreis, waarin mijn gevoel en de verkenning van verschillende technieken de belangrijkste elementen zijn. Ik heb vooraf een bepaald beeld in gedachten. Gedurende het proces focus ik mij op de kleuren en structuur en probeer ik dat beeld in werkelijkheid te creëren. Door te schilderen kan ik de dagelijkse dingen loslaten en kom ik bij mezelf. In mijn intuïtieve abstracte werken uit ik mijn beleving: de ene keer uitbundig met veel kleur en beweging, de andere keer ingetogen met zachte kleuren en zachte vormen. Mijn inspiratie haal ik uit de alledaagse dingen, bijvoorbeeld de natuur, beelden uit een stad, een beeld op televisie, muziek, kunst en aspecten van het leven van mijn land van herkomst.”

Tot en met donderdag 19 mei zijn de abstracte olieverfschilderijen van Chalak Osman te bekijken in de Catharinakapel. Voor meer informatie en openingstijden ga je naar www.catharinakapel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie