!
Lisa Kruger bij de Agito's in het olympisch atletendorp in Tokyo.
Lisa Kruger bij de Agito's in het olympisch atletendorp in Tokyo. Bas Takken

Vier medailles voor Lisa Kruger

6 september 2021 om 14:35 Overig

HARDERWIJK Lisa Kruger heeft op de Paralympische spelen van Tokyo 2020 het maximale uit haar zelf weten te halen. De Harderwijkse mocht op vier zwemafstanden uitkomen en wist op iedere afstand een medaille te halen. ,,Ik heb gestreden tot het einde. De tank was letterlijk leeg en medische hulp noodzakelijk. Maar man wat ben ik trots. Vier afstanden....vier medailles’.

Vijf jaar geleden tijdens de Paralympische spelen in Rio de Janeiro won zij als 16-jarige al een gouden medaille op de 100 meter schoolslag. 

Nu was er in de eerste week van de spelen op diezelfde afstand zilver voor de inmiddels bijna 21-jarige, maar wel in een tijd (1.13,91) die bijna twee seconden sneller was. 

Brons en dus een tweede medaille was er in de eerste week op de 100 meter vrije slag in een persoonlijk record van 1.00,68.  

TWEEDE WEEK Pas in de tweede week op dag negen en tien stonden voor Kruger in Tokyo de andere twee afstanden op de agenda en dus werd het een kunst om de goede vorm te behouden. 

In 1.09,44 was er overtuigend brons op 100 meter rugslag, waarna met de 200 meter wisselslag met nogmaals brons een fantastisch Paralympisch toernooi werd afgesloten door de zwemster uit Harderwijk. 

TROTS Het brons op de 200 meter wisselslag (2.27,86) was niet de kleur en de tijd waar Kruger op hoopte, maar wel enorm trots op is. 

,,Ik heb gestreden tot het einde. De tank was letterlijk leeg en medische hulp noodzakelijk. Maar man wat ben ik trots. Vier afstanden....vier medailles´´, besluit de Harderwijkse.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie