!
Lisa Kruger voor de Agito's in het zwemstadion in Tokyo tijdens de paralympische spelen
Lisa Kruger voor de Agito's in het zwemstadion in Tokyo tijdens de paralympische spelen Foto: Lisa Kruger

Paralympisch zilver en brons Lisa Kuger

30 augustus 2021 om 10:26 Algemeen

Harderwijk - In de eerste week van de Paralympische Spelen in Tokyo heeft de Harderwijkse Lisa Kruger al twee medailles weten te bemachtigen bij het onderdeel zwemmen. 

Lisa Kruger werd tweede op de 100 meter schoolslag SB9 in een tijd van 1.13,91. Op het koninginnennummer, de 100 meter vrije slag S10, zwom ze tot haar eigen verbazing naar brons. Kruger zag zichzelf op 75 meter op grote achterstand liggen en wist dat ze alles moest geven om in aanmerking te komen voor een medaille. In de laatste tien meter deden haar benen zoveel pijn en kreeg ze haar armen bijna niet meer door het water, waardoor de verbazing bij de zwemster uit Harderwijk groot was bij haar aantik de drie lampjes op haar baan te zien branden, die aangaven dat zij als derde zwemster aantikte. De tijd was dan ook goed voor een persoonlijk record. Kruger zwom de 100 meter vrije slag in 1.00,68. 

De paralympische zwemwedstrijden in Tokyo zullen nog doorgaan tot en met 3 september. Lisa Kruger komt op 2 september nog uit op de 100 meter rugslag en op 3 september staat haar belangrijkste afstand, de 200 meter wisselslag, nog op de agenda.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie