Vraagtekens bij nieuwe Energieloket

15 april 2024 om 12:33 Politiek

HARDERWIJK De fracties van de ChristenUnie, PvdA en GroenLinks hebben hun vraagtekens als het gaat om de overstap van Veluwe Duurzaam naar het Regionaal Energieloket. In de laatste vier jaar dat Veluwe Duurzaam het duurzaamheidsloket invulde zijn meer dan dertigduizend inwoners op weg geholpen. Dat maakt dat Veluwe duurzaam goed bekend en toegankelijk was voor inwoners. 

Uit de eerste cijfers blijkt dat het Regionaal Energieloket minder succesvol is. Het college van burgemeester en wethouders wordt schriftelijk gevraagd hoe zij de cijfers van het Energieloket beoordelen. En of deze reden zijn geweest het loket te vragen het beleid of aanpak te veranderen en/of bij te sturen. Ook wordt gevraagd hoe de prestaties van het Regionaal Energieloket zich verhouden tot het laatste jaar van Veluwe Duurzaam.

Het college wordt ook gevraagd of zij zich herkennen in de signalen die de drie partijen hebben ontvangen dat de energie- en tuincoaches het afgelopen jaar nauwelijks zijn ingezet. Ook uit andere gemeenten die deelnemen aan het Regionaal Energieloket klinken kritische vragen over het succes van het loket en of de overstap wel zo succesvol is verlopen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie