Larissa Jasmin uit Harderwijk zaterdag in de finale van het Junior Songfestival.
Larissa Jasmin uit Harderwijk zaterdag in de finale van het Junior Songfestival. Arda Konings

Larissa Jasmin uit Harderwijk in finale Junior Songfestival: ‘Ik ging heel hard gillen’

Muziek

HARDERWIJK De finale van het Junior Songfestival vindt zaterdagavond 24 september klokslag 19.20 uur plaats in Ahoy van Rotterdam. De live uitzending is te volgen op NPO3 en de 12-jarige Larissa Jasmin uit Harderwijk maakt met meidenband ‘Infinity’ onderdeel uit van één van de vier acts.

Het grote zangavontuur begon in 2019 voor Larissa toen ze glansrijk door de audities heen kwam voor het jubilerende koor ‘Kinderen voor Kinderen’. Gekozen worden uit 1500 auditanten was voor Larissa een geweldige ervaring. ,,Ik heb de afgelopen drie jaar zoveel geleerd. Bij deze muziekgroep heb ik pas echt leren zingen en dansen. Tijdens de coronaperiode konden we niet optreden, maar zijn er toen wel twee films met ons opgenomen. Dus heb ik ook nog een stukje acteren geleerd.”

OVERVALLEN Aan alles is te zien en merken aan haar, dat ze er volledig voor gaat en op het podium staan haar ding is. Het avontuur bij Kinderen voor Kinderen stopte begin dit jaar voor haar maar een nieuwe uitdaging kondigde zich weer alweer rap aan. Auditie doen voor het Junior Songfestival Nederland. Uit haar verhaal blijkt wel, dat je daar niet zomaar bij komt. ,,Ik moest eerst een filmpje insturen van mezelf om vervolgens daarna live auditie te komen doen. Daarna volgde weer een selectie met een auditie, waar de deelnemers van alles moesten laten zien en horen, we elkaar ook beter gingen leren kennen en leuke dingen doen met elkaar. Na zes weken kwam de uitslag of je door was. Ik weet nog dat ik bij de kapper zat en werd ‘overvallen’ door oud-deelneemster Femke, die opeens naar binnen kwam. Ik dacht nog, wat doet zij nou hier? Toen liet ze me de poster zien dat ik deelneemster zou zijn voor dit jaar. Ik ging heel hard gillen. Wat was ik blij! Ik wist niet meer wat ik moest zeggen.”

Samen met Eva, Lemay en Kayleigh maakt Larissa deel uit van de meidenband ‘Infininy’ – een van de vier acts die zullen shinen en schitteren in de finale op 24 september. Larissa: ,,Er is ook een boyband, een gemixt groepje en een soliste. Alle deelnemers zijn hartstikke tof. Behalve goed kunnen zingen, moet je er ook echt kunnen staan. Laten zien dat je het echt leuk vindt om mee te doen. Van binnenuit lachen en vrolijk zijn. Dat kunnen we allemaal.”

Dat het erom zal gaan spannen mag duidelijk zijn. Want de winnende act gaat volgend jaar door naar de finale van het Europese Juniorsongfestival in Armenië, het winnende land van vorig jaar.

,,Natuurlijk gaan we met ‘Infinity’ voor de winst. Maar het is zo bijzonder om op mijn leeftijd dit allemaal mee te mogen maken. Ook al zouden we niet winnen, dit neemt niemand ons meer af. Er staan sowieso nog wat optredens en YouTube-opnames gepland. Wie weet, gaan we daarna wel zelfstandig door als we managers en producers vinden die met ons willen werken,” bruist het bij de enthousiaste tiener. 

Stemmen op ‘Infinity’ kan via een link die verschijnt op www.zapp.nl/programmas/junior-eurovisie-songfestival.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal bijstandsontvangers daalt ook op Noordwest Veluwe: laagste niveau in negen jaar 3 uur geleden
Afbeelding
Nikki Braafhart neemt deel aan Miss Teen of Gelderland 2023: ‘Volledig uit mijn comfortzone’ 15 uur geleden
Afbeelding
Herdenking van het overleden kind op Begraafplaats Elzenhof in Harderwijk 16 uur geleden
Afbeelding
Wim en Tina Zwaart verkopen restaurant Ratatouille in Harderwijk: ‘Na 40 jaar is het tijd voor andere dingen’ 17 uur geleden
Afbeelding
Bottermuseum Harderwijk krijgt gratis verf van AkzoNobel: verven van een botter kost zo 4.500 euro 20 uur geleden
Afbeelding
Stadsmuseum Harderwijk wordt derde in strijd om VriendenLoterij Museumprijs 2022 22 uur geleden
Afbeelding
Harderwijkse verenigingen halen samen ruim 45.000 euro op voor Grote Clubactie 22 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie