U2two voor een bomvolle zaal
U2two voor een bomvolle zaal Eigen archief

Indrukwekkende U2 theatershow met U2two

10 april 2024 om 12:21 Muziek

HARDERWIJK Het was zaterdag 6 april een drukte van belang in het Nassau Veluwe College. Dit keer niet door de schoolgaande studenten maar omdat de U2 theatershow van tributeband “U2two” volledig was uitverkocht. 550 mensen maakten zich op voor de “Boy to Surrender” show; een show die zijn naam ontleent aan het eerste U2 album “Boy” en het laatst uitgebrachte album “Songs of Surrender”. 

De bezoekers die in sommige gevallen van heinde en ver kwamen, waren getuige van een zeer indrukwekkende show gebracht door Sam Kramer met zijn band U2two. De band won vorig jaar speeltijd in de ZiggoDome in Amsterdam tijdens het mateloos populaire SBS6 TV-programma “The Tribute - Battle of the bands” wat gepresenteerd wordt door radio dj Gerard Ekdom.

Kramer - die zelf ruim 16 jaar in Harderwijk heeft gewoond - nam het publiek al vertellend mee door bijna 20 songs die op prachtige en soms ook zeer emotionele wijze werden uitgevoerd. Naast opzwepende nummers als “I Will Follow” en “Out of Control” verbaasde de band het publiek met een aantal emotionele uitvoeringen van bekende U2 hits. Zo had de band een cellospeler en een violiste meegebracht die samen met “Bono” op de vleugel onder andere een tranentrekkende versie van de bekende hit “Sunday Bloody Sunday” speelden. Het nummer werd - zo vertelde Kramer tijdens de show - door U2 geschreven, verwijzend naar de dag die in Ierland “Bloody Sunday” wordt genoemd. Op die dag in 1972 opende het Britse leger het vuur op een menigte van vreedzame en ongewapende betogers die opkwamen voor de burgerrechten in Ierland. 14 mensen kwamen daar bij om. U2two droeg het nummer op aan iedereen in de zaal die iemand was verloren.

De band was aanvankelijk van plan om alle mooie U2 songs te verweven in één show maar dat bleek onmogelijk. “Het zou een show worden van 4 tot 8 uur want wát een prachtige nummers heeft deze band gemaakt!” aldus Kramer. Het positieve nieuws waar de avond mee begon was dat het publiek getuige zou zijn van deel één van de “Boy to Surrender” show en dat er dus ook een deel twee zou volgen en misschien zelfs een deel 3.

De bezoekers waren naderhand enorm onder de indruk van de avond. “Het was bij sommige liedjes muisstil in de zaal!” vertelde één van de bezoekers. Een andere bezoeker had een concert verwacht maar zei positief verrast te zijn geweest door de combinatie van voorstelling en concert: “Prachtig om zo tussen het geweld van een paar rocksongs opeens een gevoelige pianoversie te horen”. Een groot aantal mensen vertelde dat ze niet kunnen wachten op deel twee van de show.

Al met al was de U2 theatershow door “U2two” een groot succes en wij zijn dan ook zeer benieuwd wanneer we het nieuws mogen delen dat de band terugkomt naar Harderwijk. Voor theaterliefhebbers die de show gemist hebben of nogmaals willen beleven: op 2 november aanstaande staat de band in theater “De Meerpaal” in Dronten met dezelfde show. Houd vooral ook de agenda in de gaten op www.U2two.com.

Kramer als
Vleugel en strijkers
U2two in actie
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie