Afbeelding
Andreas Lischka via Pixabay

Bekende Harderwijker Niek de Jong op 79-jarige leeftijd overleden

30 november 2022 om 15:21 Mensen

HARDERWIJK Op 79-jarige leeftijd is de bekende Harderwijker Niek de Jong overleden aan de gevolgen van een val van de trap.

De Jong was jarenlang onderwijzer aan de toenmalige Oranje Nassauschool in zijn woonplaats. Daarnaast vervulde hij tal van maatschappelijke functies. Onder meer was hij voorzitter van de Oudheidkundige Vereniging Herderewich (nu Historische Vereniging Herderewich) en bestuurslid van de Stichting Vrienden van de Grote Kerk. Hij was enkele jaren bestuurslid van de plaatselijke afdeling van de Partij van de Arbeid, lid van de gemeentelijke Monumentencommissie en lid van de gemeentelijke Straatnamencommissie.

Verder was hij vele jaren vrijwilliger van het Stadsarchief Harderwijk en Historische Kenniscentrum Harderwijk en betrokken bij tal van evenementen, zoals de Open Monumentendag Harderwijk.

Samen met Peter Mesker schreef hij het boek ‘Van Heeraaltszstraat tot Triasplein’, het Straatnamenboek van Harderwijk en Hierden. Verder schreef hij tal van artikelen over de geschiedenis van Harderwijk in vooral het ledenblad ‘Het Vittepraetje’ en droeg hij bij aan een groot aantal boeken over de geschiedenis van Harderwijk.

Voor zijn inzet werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

De afscheidsbijeenkomst en begrafenis zijn zaterdag vanaf 10.30 uur op de begraafplaats Elzenhof in Harderwijk.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie