!
Locoburgemeester Companjen van Harderwijk feliciteert echtpaar Van der Spoel - Zijlsta met hun 60-jarig huwelijksjubileum.
Locoburgemeester Companjen van Harderwijk feliciteert echtpaar Van der Spoel - Zijlsta met hun 60-jarig huwelijksjubileum. Gemeente Harderwijk

Zestig jaar geleden sprong de vonk over bij de Wellen; op Valentijnsdag vierde Harderwijks echtpaar Van der Spoel-Zijlstra huwelijksjubileum

19 februari 2024 om 11:00 Mensen

HARDERWIJK Jan en Martha Van der Spoel-Zijlstra ontmoetten elkaar in 1958 bij de Wellen. Er volgden meerdere afspraken en uiteindelijk was daar de klik. Woensdag 14 februari vierden ze hun 60-jarig huwelijksjubileum. Locoburgemeester Marcel Companjen feliciteerde het echtpaar met het heuglijke feit.

Het echtpaar kreeg drie zonen, Henry, Remco en Martin, die opgroeiden in de wijk Stadsdennen. Martin is naar Denemarken geëmigreerd en heeft twee kinderen. Henry woont op dit moment in Amsterdam, Remco in Harderwijk.

Martha werkte tot aan haar trouwen in de zorg voor verstandelijk gehandicapten bij ‘s Heeren Loo. Jan was beroepsmilitair bij de Koninklijke Luchtmacht. Het grootste deel van zijn loopbaan was hij gevestigd op kamp Nieuw Milligen bij Garderen. 

Martha heeft drie grote hobby’s: wandelen, fietsen en het lezen van boeken. Jan had veel vrijwillige bestuursfuncties: in de kerk, bij voetbalvereniging Ons Genoegen en bij de volkstuinvereniging. Hij heeft nu zelf nog een moestuin.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie